3 Kasım 2009

Girit Kabağından Etli Dolma


KABAK DOLMASI
Malzemeler
  • 6 Adet dolmalik kabak
  • 250 gram kiyma
  • 1 Adet kuru soğan
  • 1,5 su bardak pirinç
  • 2 tatli kasik sebzeli casni baharat
  • 2 dis sarimsak
  • 3 yemek kasik zeytinyagi yağ
  • 1 Kaşık salça
  • 1 kasik aci biber salcasi
  • 1 tatli kasik kuru nane
  • 1 tatli kasik pul biber
  • 3 yemek kasik nar eksisi
Hazırlanışı:
  • İç harcını hazırlayin sogani soyup dograyin yagi kizinca soganlar ekleyip pembelesince kiymayida ekleyip kavurun.
  • Salcasini ve diyer malzemelerinide ekleyip kiymayla kasistirin ,
  • Pirinci yikayip suyunu süzdürüp harcin icine ekleyin.
  • Kabaklaein üst kisimlarini kesip ic kisimlarini kasikla oyun .
  • Kasikla kiymali hactan kabaklarin icini doldurup kestiginiz kabagin üst kisimlarini kapatin üzerlerine.








8 yorum:

  1. of of mamalara bak ellerin dert görmesin canım nefis olmuş
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. nefis görünüyor ellerinize sağlık afiyetle

    YanıtlaSil
  3. canım ellerine sağlık.. nefis görünüyor.. dün bir kaç kez ıspaklı kek için geldim de, yazamadım inş. bunu yayınlayabilirim...

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık sayfandaki herşey okadar güzelki iştah açıyor :)

    YanıtlaSil
  5. canım ellerine sağlık dolma nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  6. canım ellerine sağlık dolma nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. kabak dolman çok güzel görünüyor.sunumu harika.malzemesi de zengin.ellerine sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Canım,
    ellerine sağlık. Kabak dolması süper görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler