5 Ocak 2010

2010 nun Paskalya Çöreği


Paskalya Çöreği
malzeme
  • 4 adet yumurta
  • 1 lilo un
  • 1 tu tam zuz
  • 1 su bardak pudra şekeri
  • 1 su bardak aycicek yagi
  • 3 tatlı kaşık mahlep
  • 2 tane yaş maya
  • 1 su bardak süt
hazirlanisi
  • Derin bir kaba ılık süt ve yaş mayayı koyup karıştırın.
  • Sırayla diyer malzemeleride katip yugurun.
  • 1 saat kadar hamur üzeri kapali dinlensin ister örük isterseniz dügüm cöreklerde nefis oluyor .
  • Unu yavaş yavaş karıştırarak yumuşak bir hamur yugurun.
  • Üzerine yumurtanin sarisini fircayla sürün 175 derecelik fırında 30 dk kadar pişirin .

15 yorum:

  1. O nasil bir goruntu, insanin istahini kabartiyor.Cok guzel kabarmis,ellerinize saglik.
    Sevgiler,
    Sefa.

    YanıtlaSil
  2. Çok nefis görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. looks beautiful and delicious!
    Compliments!

    YanıtlaSil
  4. Canım çok severim ya seninkide süper gözüküyor ellerine sağlık canım....

    YanıtlaSil
  5. Paskalya çöreğini çok severim. Çayın yanında süper olur. Ellerine sağlık Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. gülcancım ellerine sağlık çok güzel görünüyor:))

    YanıtlaSil
  7. BEN ÇOK SEVERİM BU ÇÖREĞİ SENİN TARİFİNİDE DENEYECEĞİM ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık Güllücanım.Yeni yılın ilk tarifi gelmiş.

    YanıtlaSil
  9. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel olmuş. Pek severim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  10. tamda ögle vakti karnımda acıktı cayımın yanına olsa ne güzel olurdu
    ellerine saglık canım

    YanıtlaSil
  11. Süper görünüyor, ellerine saglık. sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Kokusuna bayılırım . yerken de zevk alırım . ellerine sağlık nefis nefis

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar arkadasim ellerine saglik, paskalya cögreyin nefis görünüyor,

    sevgiler...

    Saglikli ve mutlu yillar dilerim!

    YanıtlaSil
  14. ton gâteau est très beau bravo
    bonne journée
    à bientôt

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler