15 Mayıs 2010

Elmalı Krep

ELMALI KREP

malzeme
  • 170 gram un
  • 1/4 L süt
  • 2 tane yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatli kasik kabartma tozu
  • 1 tane vanilyayarim cay bardak aycicek yagi
  • 3 tane elma
  • 1 cay bardak toz seker
  • 1 tarcin
hazirlanimi
  • Un ,tuz ve tüt iyice karistirin.
  • Vanilya sekeri ,kabartma tozu,seker ilave edip devam cirpin.
  • Elma larin kabugunu soyup ortasini cikertip ince dograyin.
  • Yaklasik 9-10 dakika üzeri kapali serin bir yerde dinlenmeye birakin.
  • Teflon büyük boy tava kullanin daha kolay oluyor.
  • 1Isittiginiz tavaya 1 cay kasik kadar yag sürün ilk kez yaptiginiz icin diyerlerine gerekmiyor.
  • 1 kepce hamurdan üzerine hemen elmalari siralayin orta ateste alt kismi pisince elmali tarafi cevirin hafif elmalar kizarinca servise hazir.
  • Ben üzerine tarcin kullandim.
  • Cok hafif elmaniz olursa dahada nefis bir lezletli

Yorum Gönder