30 Mayıs 2010

poğaça tarifi


poğaça tarifi
malzeme
  • 1 su bardak yogurt
  • 1 çay bardak sıvı yag,
  • bir tutam tuz
  • 1 tane yas maya
  • alabildigi kadar un
İç malzemesi
  • 300 gram beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz
  • 1 cay kasik pul biber
  • üzerine cörek otu
hazirlanimi
  • Malzemeler karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yogurulur.
  • Mayalanmasini firini 50 dereceye acip firinin icinde mayalanmasini saglayin.
  • Yikayip ayiklanan maydonozlar kiyilir , peynir ve pulbiberlen karistirilir.
  • Pogcanin istediginiz şekli verildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Cörek ozu da ilave edilip 50 derece olan firinda 10 dakika dar mayalanmaya birakin .
  • Firinin ayarini mayalaninca pogcalar 170 derece ye alin.
  • Pembeleşene kadar kızgın fırında pişirilir.

6 yorum:

  1. PAZAR SABAHI NASILDA İNSANIN İŞTAHINI AÇAN BİR GÖRÜNTÜ BU,,,
    ELLERİNE SAĞLIK MAHARETLİ ARKADAŞIM BENİM....,
    İÇTEN SEVGİLER...
    MUTLU PAZARLAR...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık gülcancım şimdi sıcak sıcak ne iyi gider.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. hm cay la nasil gider simdiiii

    YanıtlaSil
  4. Nefis görünüyor.Ellerine sağlık canım :)Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. poğaçayı yoğurtla hiç yapmamıştım ellerine sağlık nar gibide kızarmışlar çayla ne iyi olur afiyet olsun selamlar

    YanıtlaSil
  6. ELLERINE SAGLIK MISS GIBI OLMUS
    SEVGILER

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler