Baklava tarifi
malzemeler
- 1 paket hazir baklavalik yufga
- 2 su cekilmis ceviz
- 1 paket tereyag (250 gram )
- 3 su bardak su
- 3,5 su bardak şeker
- Yarım limon suyu
- Şerbet malzemesi iyicene kaynatılır ve sogumaya bırakılır.
- Hamur malzemesi ile ele yapışmayan hamur yapılır, 15 dakika dinlendirilir. Daha sonra ha
- Yufgayi yaklasik 15 -20 dakika önden buzdolabinda cikartin.
- Her iki yufgayi üst üste koyun.
- Cevizden ekileyin.
- Oklavayla bir ucun diyer ucuna kadar yuvarlayin.
- Oklavayi büzerek kikartin.
- En üstüne 2 tane yufga birakin.
- Bu ayirdiginiz yufgayi tirtl sekli vern büzerek yerlestirin.
- Kare dilimleyin(burada dilimlenmeyi utuldu bu canim baklava )
- Tere yagi eritin üzerindeki köpük olustuysa kasikla alip atin.
- Baklavanin üzerine tereyagi dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece firinda nar gibi pişirilin.
- Sıcak baklavaya soğuk şerbet gezdirilir.
- Şerbeti çekince servise hazir.
ellerine sağlık
YanıtlaSilçok iştah kabartıcı görünüyor.ellerine sağlık gülcancım tam benlik bir tarif olmuş.
YanıtlaSilEllerinize,emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Canım Ellerine sağlık benim yerimede ye olurmu.Afiyet olsun...
YanıtlaSilSevgiler...
ellerine sağlık abbam nefis görünüyor.bende deneyeceğim...öpüyorum seniii...ben kuzen..
YanıtlaSilAyy bu baklavamı??? Harika ötesi duruyor! Ellerine sağlık. Süper duruyor süper! Sevgiler:)
YanıtlaSilEllerine saglik arkadasim... Sevgilerimle afiyetler olsun...
YanıtlaSilismi gibi ilgnç ve ilgi çekici bir tatlı olmuş
YanıtlaSilemeğine sağlık.
http://mintininmutfagi.blogcu.com/
Canım ellerine sağlık nefis görünüyor.... sevgilerimle...
YanıtlaSilelinize sağlık bende baklava börekte sıklıkla kullanırım hazır yufkayı ancak sizin tarifiniz çok güzel olmuş sevgilerimle...
YanıtlaSilbayildim eline saglik
YanıtlaSil