18 Temmuz 2010

Erik pastasi

erik pastasi
 
malzeme
  • 125 gram margarin
  • 150 gram toz seker
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 3 tane yumurta
  • 2 yemek kasik süt
  • 200 gram un
  • 50 gram nisasta
  • 2 tatli kasik kabartma tozu
üzerine
  • 60 gram un
  • 30 gram tere yag
  • 300 gram toz seker
  • yarim kilo kadar erik
hazirlanisi
  • Firininizi 200 dereceye acin ve cemberli pasta kalibinizi yaglayin.
  • Eriklerin cekirdegini cikartin.
  • Erikleri ortasindan ikiye bölün.
  • Derin bir kabin icinde mikserle hamurunuzu cirpip cemberli kaliba hamuru dökün.
  • Erikler hamurun üzerine siralayin.
  • Un seker ve tere yagi elinizle ufalayin ve eriklerin üzerine serpistirin.
  • Bunun adi almanlarda Streuseln genelde cogu pastalar da kullanilir.
  • Streuseln eger tarifi büyük firin tepsilerde yaparsaniz bu miktarin iki katini kullanin.
  • Yaklasik 40 dakika pisirin.

5 yorum:

  1. erikli tatlıyı ilk defa duydum tadını da merak ettim şimdi :)ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Günaydın canım pastan çok değişik ve lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum.Öptüm...

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize,emeğinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. Elelrine sağlık canım...

    Mutlu hafta sonları:))

    YanıtlaSil
  5. gülcancım maşallah pasta hızınada yetişemiyoruz ...ellerine sağlık şahane görünüyor....

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler