20 Temmuz 2010

bögürtlen kek

bögürtlen li kek

malzeme
  • 3 tane yumurta
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 tane kabartma tozu
  • 225 gram un
  • 3 yemek kasik kadar cekilmis findik veya badem
  • 125 gram margarin
  • 150 gram toz seker
  • 2 yemek kasik su
  • 1 yemek kasik nisasta
  • 1 kase kada bögürtlen
hazirlanisi
  • Yumurta yi margarinle cirpin.
  • Findik ve ayiklayip yikadiginiz bögürtlen diyer malzemeyi iyice yumurtali karisimla cirpin.
  • Kelepceli kalibi yaglayip findik ve ya badem ekileyip hamuru icine dökün.
  • Üzerine yaban mersini siralayin.
  • Önceden isitilmis 175 derecede pisirin.

9 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık gülcancımmmm:)) nefiiisss görünüyor:) yaban mersini herşeye yakışıyor:))

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş bende muffın yapmıştım yaban mersiniyle harika olmuştu
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Gülcancığım ellerine sağlık canım muhteşem gözüküyorr kekkkkk:D

    YanıtlaSil
  7. tadimdunyasi-nuriye21 Temmuz 2010 00:07

    Meyveli kekler her zaman ilgimi ceker.Sizin ki pismeden daha cok lezzetli gorunuyor. MMMM tadi kimbilir nasildir ?

    Tadim dunyasi-nuriye

    YanıtlaSil
  8. Gülcancigim kekin cok güzel olmus ellerine saglik canim.
    Ama bu meyvalar bögürtlen, yabanmersini degil canim.
    Yabanmersini=Blaubeeren, Heidelbeeren oluyor. Bögürtlen= Brombeeren, sadece yanlis anlasilmaya neden vermesin diye belirtmek istedim,
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık gülcancığım,
    yazın bu kıymetli meyveleri çok yakışıyor keklere doğrusu
    sevgiler canım

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler