- 4 su bardak toz seker
- 5 damla limon suyu
- 1 kilo börtlen
- 1 cay bardak su
- Bögürtlenler saplari yıkanır ve yikanirlar.
- Bir süzgeceden gecirirler.
- Sonra üzerine seker ve su yu ila ve edin .
- Hafif ateste karıstırmadan pisirin.
- yaklayik 4-5 dakika kaynayinca 1,5 saat kadar sonra tekrar 5-6 dakika kaynatin .
- Limon suyunu sikip el kikseri ile cirpin .
- Kaynarken üzerine köpük birirkirse onları kasikla alip atin .
- Ben ilk kez yaptim ve biz cok sevdik receli.
Çok güzel ! :)
YanıtlaSilBayılırım böğürtlen reçeline,ellerine gönlüne sağlık gülüm.
Muhabbetle..
Hayırlı haftalar. Ellerinize, emeğinize sağlık. Şifa dolu Çok şık, leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
canımm ellerine sağlık reçelin ne güzel kokmuştur.. ellerin dert görmesin..
YanıtlaSildolabında böğürtlenleri bekleyen birine verilecek en güzel tarif oldu.ellerine sağlık.ben diğerini süzgeçten geçirmewden yaptım.bunu geçireyim.sevgiler canım
YanıtlaSilkızım bayılır bu reçele
YanıtlaSilbu sene yapamadım hala kısmet bakalım bu yogunlukta nasıl yapıcam
ellerine sağlık canım afiyet bal olsun
sevgiler
Canım bende az önce aldım marketten böğürtlen reçel yapacağım:D
YanıtlaSilSeninkide enfis gözüküyor elelrime sağlık....
ellerine sağlık bayılırım böğürtlen reçeline
YanıtlaSilEllerine sağlık canım çok severim.Afiyet şeker olsun.sevgiler...
YanıtlaSilharika görünüyor hiç denemedim denemem lazım
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar canım
Bayılırım böğürtlen reçeline. Kızarmış ekmek, üstüne tereyağı ve üzerine böğürtlen reçeli. İşte harika bir kahvaltı.Ellerine sağlık canım. Hayırlı Ramazanlar.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
YanıtlaSilBembeyaz yağan bir karın, ne yaşanmışsa yaşansın, geçmişin tüm hatalarını örttüğü gibi Ramazan ayının da senin tüm hatalarını örterek hayırlı yeni bir gelecek umut dolu yeni bir baslangıca vesile olmasını dilerim .Sevgilerimle...
En favori meyvem böğürtlen malesef az bulunuyor buralarda... Reçel nefis görünüyor, elinize sağlık, hayırlı ramazanlar
YanıtlaSil