9 Ağustos 2010

Böğürtlen Reçeli

Böğürtlen Reçeli



malzeme
  • 4 su bardak toz seker
  • 5 damla limon suyu
  • 1 kilo börtlen
  • 1 cay bardak su
hazirlanisi
  • Bögürtlenler saplari yıkanır ve yikanirlar.
  • Bir süzgeceden gecirirler.
  • Sonra üzerine seker ve su yu ila ve edin .
  • Hafif ateste karıstırmadan pisirin.
  • yaklayik 4-5 dakika kaynayinca 1,5 saat kadar sonra tekrar 5-6 dakika kaynatin .
  • Limon suyunu sikip el kikseri ile cirpin .
  • Kaynarken üzerine köpük birirkirse onları kasikla alip atin .
  • Ben ilk kez yaptim ve biz cok sevdik receli.

12 yorum:

  1. Çok güzel ! :)
    Bayılırım böğürtlen reçeline,ellerine gönlüne sağlık gülüm.
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı haftalar. Ellerinize, emeğinize sağlık. Şifa dolu Çok şık, leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. canımm ellerine sağlık reçelin ne güzel kokmuştur.. ellerin dert görmesin..

    YanıtlaSil
  4. dolabında böğürtlenleri bekleyen birine verilecek en güzel tarif oldu.ellerine sağlık.ben diğerini süzgeçten geçirmewden yaptım.bunu geçireyim.sevgiler canım

    YanıtlaSil
  5. kızım bayılır bu reçele
    bu sene yapamadım hala kısmet bakalım bu yogunlukta nasıl yapıcam
    ellerine sağlık canım afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Canım bende az önce aldım marketten böğürtlen reçel yapacağım:D
    Seninkide enfis gözüküyor elelrime sağlık....

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık bayılırım böğürtlen reçeline

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım çok severim.Afiyet şeker olsun.sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. harika görünüyor hiç denemedim denemem lazım
    hayırlı ramazanlar canım

    YanıtlaSil
  10. Bayılırım böğürtlen reçeline. Kızarmış ekmek, üstüne tereyağı ve üzerine böğürtlen reçeli. İşte harika bir kahvaltı.Ellerine sağlık canım. Hayırlı Ramazanlar.

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık canım.

    Bembeyaz yağan bir karın, ne yaşanmışsa yaşansın, geçmişin tüm hatalarını örttüğü gibi Ramazan ayının da senin tüm hatalarını örterek hayırlı yeni bir gelecek umut dolu yeni bir baslangıca vesile olmasını dilerim .Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. En favori meyvem böğürtlen malesef az bulunuyor buralarda... Reçel nefis görünüyor, elinize sağlık, hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler