29 Ekim 2010

Lahana Sarması etli

Lahana Sarması etli

malzeme

  • yarim kilo kıyması

  • 3 su bardak pirinc

  • 2 adet kuru sogan

  • 1 çorba kaşik  aci biber salçası

  • 1 çorba kaşık domates salçası

  • 1 tane limon

  • 1 çorba kaşık pul biber

  • 1 çorba kaşık kimyon

  • 2 sap taze nane

  • yarim demet taze maydanoz

  • 2 dis sarimsak

  • 3 tatli kasik vegata (sebzeli cesni ) 

  • Yarım çay bardağı sıvı yag



  • Sos İçin
    • 1 çorba kaşık domates salçası
    • 1 dis sarimsak
    • 1 tatli kasik sebzeli cesni
    • 1 bardak su
    Yapılışı:
    • Lahanayi yaprak ayirarak kaynayan suda 6-7  dakika hasliyoruz.
    • Kıymamıza soganı rendeleyin.
    • Pirinci yikayip suyunuda süzdürüp icersine ekleyin.
    • Maydanozu ve nane yapraklarini  icersine incecik dograyin.
    • Diyer malzemeleri ilave ederek iyice yoguruyorun.
    • hasladinigiz lahana yapraklarından orta büyüklükte parçalar keserek sarıyoruz.
    • Tenceremize diziyoruz .
    • Üzerine suda salcayi cirpip sarimsak ve tuzunuzuda karistirip ilave edin.
    • Ben düdüklü tencerede pisirdim .
    • Normal tencerede pisirirseniz üzerine bir tabak koyup orta ateste 20 dakika dar pisirin

    12 yorum:

    1. lahana sarmasini cok severim ,bayilirim oturup bir tencere yerim sanirim :))
      evde bekliyor sanirim yarin sarilcak :)
      ellerine saglik canim

      YanıtlaSil
    2. Ellerine sağlık canım,lahana sarmayı çok seviyorum herkes gibi,ama sarması birazcık zahmetli geliyor bana :) belki şimdiye dek aldığım lahanalar sert olduklarından düzgün saramadığım içindir :) seninkiler harika olmuşlar,afiyetle tüketin inş..sevgiler...

      YanıtlaSil
    3. ellerine sağlık canım.. bayılırım beyaz lahana sarmasına bende aldım bugün yapmam için beni bekliyo.. tek sıkıntılı kısmı lahanaları haşlamak bana göre... sevgiler

      YanıtlaSil
    4. Harika olmus goruntu super,ellerine saglik Gulcan .
      Sefa

      YanıtlaSil
    5. bizim evimizdede çok pişer:))
      çok lezzetli görünüyor. ellerine kollarına sağlık. sevgiler

      YanıtlaSil
    6. canım ellerine sağlık ahhh birde onun haşlanırken kokusunu gidersek daha çok sevecem çok seviyoruz ama haşlaması geri çekilmeme neden oluyor. büyük csaret tebrikler

      YanıtlaSil
    7. Ellerinize,emeğinize sağlık. Nefis leziz ve iştah açıcı görünüyor.

      Saygılar.

      YanıtlaSil
    8. Bu sarmayı çok severim hele bir de yanında yoğurt olursa. Harika görünüyor ellerine sağlık canım.

      YanıtlaSil
    9. Çok severim nefiss gözüküyor sarmalar,ellerinize sağlık..

      YanıtlaSil
    10. ellerine sağlık canım.nefis olmuş.

      YanıtlaSil
    11. cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik

      YanıtlaSil
    12. Çok severim lahana sarmasını ellerine sağlık nefis görünüyor ;)

      sevgiler,

      YanıtlaSil

    Yorumlariniz icin tasekürler