4 Ocak 2012

Havuçlu Lokum (( havuçlu cezerye ))



malzemeler


  • 750 gram havuç
  • 1 yemek kasik margarin
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • Alabildiği kadar şekerli bisküvi
  • 1 tatli kasik tarcin
  • 1 su bardak cekilmis ceviz
  • yarim su bardak cekilmis badem
  • üzerine  hindistan cevizi ,badem  ve Antep fistigi
hazirlanisi
  • Havuçları soyup rendeleyelim.Şekeri ilave edip pişirelim.
  • Suyunu salıp iyice çekene kadar pişirelim
  • Kavrulmaya başlayınca margarini ilave edip biraz kavuralım.
  • Ocagin üzerinden alin iliyinca ekleyin badem ve cevizinizi .
  • Sonra tarçını,ve kıvam alana kadar rondadan cekilmis bisküvi koyalım.
  • Ceviz kadar toplar yapıp hindistan cevizi , baden,antep fistigi bulayalım.Afiyet olsun

9 yorum:

  1. ne şeker olmuşlar böyle ellerine sağlık görüntü süper:)

    YanıtlaSil
  2. ellerıne saglık canım.

    YanıtlaSil
  3. çok lezzzetli görünüyor canım:)
    ellerine sağlık...
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Gece gece enfes bir görüntüyle karşılaştım elinize emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. bayıldım bune güzellik dün bende misafirlere yaptım inşallh en kısa zamanda yayınlıycam
    ellerine sağlık canım sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. bayılırım ben bu toplara, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. bayılırım ben bu toplara, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Gülcan'cım bende bu cezeryeyi çok severim. Hafif ve lezzetli bir atıştırmalık.ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel gorunuyor il firsatxa deneyecegim şevgiler lubeckden

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler