malzemeler
- 1 paket hazir baklavalik yufga
- 1/2 kilo ceviz ((araları için) )
- 4 su bardak seker
- 3 su bardak su
- 1/2 limon ((şerbet kaynayınca içine atılır) )
- 250 gr tereyag
- antep fistigi
- Baklavalik yufganizin iki tanesini üst üste koyup cevizinizi üzerine sepileyip oklavayi tam uc kisma koyup yufgayi sirin rulo yapin.
- Oklavadan yufgayi elinizle büzerek cikartin firin tepsinin üzerine .
- Bu islemi yufganiz biten deyince yapin .
- Bir kücük tencerenin icersinde tereyaginizi eritin ve köpüklü kismini kasikla alip cöpe atin köpügü kullanmayin karariyor yoksa . .
- Üzerine erittiginiz yag hafif sogusun her tarafina dökük kasikla .
- Kesme isleminizi de yapin ve firina sürmeye hazir kolay baklava
- 175 derecede firinda pisirin nar gibi kizaran deyince .
- Bir tencereye su yunuzu ve sekerinizi katip haslayin kaynamaya baslayinca limon suyunuzu katin icersine 1-2 tasim kaynayinca sogumaya birakin.
- Baklavaniz firindan cikartinca sogumaya birakin sercetizi de üzerine ilik dökün citir citir olsun diye afiyetler olsun hepinize .Hem cok kolay piratik bir tatli isterseniz findikli veya antep fistigi ilede hazirlaya bilirsiniz
geçen annemde yedim. hakikaten çok nefis bir tatlı. en kısa zamanda yapacağım.
YanıtlaSilSevgili Gülcan, Yeni yılda yine enfes, yine pratik yine lezzetli bir tarif verişsin.. Eline sağlık,sevgiler
YanıtlaSilNe kadar güzel görünüyorlar çıtır,çıtır ellerine sağlık...Sevgiler:)
YanıtlaSilburmaların çok hoş olmuş canım:)
YanıtlaSilellerine sağlık...
bende denemek istiyorum kısmet ne zamana bilmiyorum:)
hayırlı seneler tatlım...
:)
çok lezzetli görünüyor elinize saglık
YanıtlaSilkardeşim yapıyor bu tarifi gerçekten enfes oluyor tadı ellerine sağlık canım ben daha denemedim belki vesile olur bende denerim ne dersin
YanıtlaSilcanım çok severim ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilSevgiler
ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilgece gece blog dolaşmayacağım ,nefis olmuş canım çekti şimdi canım :) ellerine sağlık
YanıtlaSilnefis bir tatlı ellerine sağlık,mutlu yıllar...
YanıtlaSilNefis bir sofra, harika tarifler ellerinize sağlık
YanıtlaSil