14 Mart 2012

basmati pirinc pilavi


malzemeler
  • 2,5 bardak pirinc
  • 4 su bardak su
  • 3 tatli kasik tuz ot (Vegeta baharati )
  • 2 yemek kasik tere yag
hazirlanisi
  • Pirinci ayiklayip nisastasi arilan deyince suyunu degistirip süzgecde süzdürün.
  • Teflon tencereye yag koyup pirinci 2-3 dakika karistirarak kavurun .
  • Tuzotu ve 4 bardak suyu ilave edin icersine .
  • Kaynamaya baslayinca tencerenin altini isi ayarini altini kapatin .
  • Kapagi kapali bir sekilde suyunu yaklasik 20 dakika bu sekil dursun .
  • Tane tane afiyetler olsun .

10 yorum:

  1. çoookk güzelll buu tabakkk:))
    gülcancım,bu benim öğle yemeğim olabiliri mii???
    :)))
    bayıldımmm...
    emeğine sağlık canım..
    muhabbetle..

    YanıtlaSil
  2. görselleriniz beni ciddi anlamda etkiliyor:)
    dana önce söyledim mi bilmiyorumm..
    tutuklu kalıyorum sayfanızda resmenn:))
    sevgiler canım..
    emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. bende severim bu pirinci eline sağlık gülcancım

    YanıtlaSil
  4. Görüntü çok çekici, basmati pirinci fırında çok kullanırım.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ellerine emeklerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım değişik bir kokusu varmıs diye biliyorum bu pirincin ama yanlış da olabilir tabii:)
    ellerin dert görmesin..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Nefis görünüyor her zamanki gibi canım ya :) Ellerine sağlık öpüldün :)

    YanıtlaSil
  8. Evet gerçekten tane tane görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık hayatım
    mmm çok parlak olmuş
    :)))

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler