malzemeler
- 6 tane orta boy patates
- 250 gram kiyma
- 1 su bardak kadar rendelenmis kasar
- 2 su bardak süt
- 1 tane hazir pesemen sos
- tuz
- 1 yemek kasik tere yag
- 1 tutam maydanoz
- 2 dis sarimsak
hazirlanisi
- Patateslerin kabuklarini soyup dilimleyin .
- Tencereye sütü koyup hazir toz halindeki pesemen sosu un halinde katip bir cirpin .
- Sütdün icersine patatesleri hafif yumusayuncayakadar orta hateste haslansinlar ara sira karistirin dibine tutmasin.
- Bir tavanin icersine tere yagi koyup kiymayi kavurun .
- Maydanozu yikayip dograyin sarimsagida rendeleyin kiymanin icersine tuzu katip karistirip patatesli tencerede bir karistirin kiyma ve patatesli karisimi .
- Borcanim icersine katin tüm karisimi ve üzerine kasar rendeleyin .
- 175 derecede firinda üzeri nargibi kizaran deyince pisirin..
11 yorum:
eline sağlık gülcancım
patatesi çok sever benim oğlanlar
harika bi çeşit olmuş ellerine sağlık
sevgiler
nefis görünüyor bayılırım fırın yemeklerine :)
ellerine sağlık canım:)
canım öncelikle ziyaretlerin,yorumların için çok teşekkür ederim
helede güzel dileğin için
inşallah uzun yıllar blog dünyasında kalırız
bu arada fırında patates süper görünüyor
ellerin dert görmesin
çok güzel görünüyor ellerin sağlık canım..
Annem ne çok yapar.
Biz de çok severiz.
Ellerine sağlık
Sevgiler
Büyük oğlumun en sevdiği yemektir, bende bayılırım.Ellerinize sağlık
Gülcancım bende yarın fırında patates yapmaya niyetliyim :)
kıymalı olmayacak ama kıymalısını da denemeyi aklıma koydum sayende..
ellerine sağlık sevgiler
canım gece gece canımı çektirdin.ellerine sağlık.sevgiler...
ellerine sağlık canım nefis görünüyor fırında kıymalı patatesin:)
sevgiler..
Cok güzel olmus canim...
ellerine saglik
:-)))
Ellerinize saglik aksam bu patates emegini denedim co umladim cok eyendi ben pesemen sosu kendim hahirladin seda dan sevgiler yozgat
Yorum Gönder