malzemeler
- 5 tane patlican
- 2 tane kuru sogan
- 1-2 dis sarimsak
- taze 1 tutam nane ve maydanoz
- 400 gram kiyma
- kara biber ,tuz ot
- 4-5 yemek kasik ay cicek yag
- 3-4 tane domates
- 1 corba kasik domates salcasi
- yarim carba kasik biber salcasi
sosu icin malzeme
- 2 su bardak su
- 1 yemek kasik salca
- 1 dis sarimsak tuz
- 3 yemek kasik yag
- 1 tutam kuru nane
hazirlanisi
Normalde ortadan ikiye bölüp tuzlu suda bekletip kurulayip kizgin yagda kizartip hazirlardim karniyarigi bu defa közleyip hazirladim.
- Kizartinca yag cektigi icin be firinda orta hateste arasira ters cevirerek közledim .
- Patlicanlar yumusayinca üstden bicakla kesip kasikla bastirdim kiymaya yer oldu bu sekilde tüm patlicanlara hafif tuz sepiledim ic kisimlarina .
- Sogani rondadan gecirtim ve suyunu sIktim.
- Bir tencerede yag koyuop pembeolunca kiymayida ekledim kavurdum
- Kabugu soyulup incecik dogranmis domateside elleyip domnatesleride birlikde 3-4 dakika kavurun .
- S arimsak 2-3 sapmaydanoz ve 4-5 yaprak naneyi yikayip dodrayin icersine
- Salcasini tuz ve baharatlarinizida ekleyin .Karistirarak 2-3 dakika pisirin.
- Patlicanlarin icersine kasikla doldurun kiymali harcinizi.
- Ben üzerlerine domates dilip yerlestirdim malesef biberim yoktu biberde koya bilirsiniz kiymanin üzerine .
- 2 bardak suda 1 yemek kasik salcayi eritin .
- Tuz ,sarimsak, yag ve nane katin icersine ve karistirip kariyarik tebsisine kenarlarina dökün
- 175 derecede firinda 15 -20 dakikadar pisirin .
- Benyanina misirli basmati pirinc pilavi ve salata ile servis yaptim .
en sevdiğim patlıcan yemeğidir karnıyarık..ellerine sağlık canım benim afiyet şifa olsun sizlere..
YanıtlaSilKözleyerek yapman çok güzel bir fikir..Harika görünüyorlar..Ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilmmmmm eline sağlık :)
YanıtlaSilEn sevdiğim yemeklerdendir. Ellerine sağlık, enfes olmuş. Afiyet bal şeker olsun. SEvgiler.
YanıtlaSilpatlıcan denince bende akan sular duruyor,her halini seviyorum ellerine sağlık canım nefis görünüyor...
YanıtlaSilKarnıyarık süper görünüyor ellerinize sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilellerine sağlık canım sevgiler..
YanıtlaSilbende közleyerek yapıyorum daha çok hafif oluyor ama hertürlü seviyorum patlıcanın halini eline sağlık canım
YanıtlaSil