18 Ağustos 2012

BAL PARMAK TATLISI


 



















Malzemeler:
  • 250gr yumuşak tereyeğı
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kasik mor Haşhaş
  • 2 yemek kasik irmik
  • 1 paket vanilin
Şerbeti İçin
  • 4 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı tozşeker
  • 2 yemek kasik bal
  • 1/2 limon suyu
Üzeri İçin  

  • 1 cay nadak süt
  •  İrmik 
  • mor Haşhaş


İçi İçin 

  •   Ceviz


Hazırlanışı

  • Şerbet için bütün malzemeyi tencereye koyup yaklaşık  kaynatıp soğumaya bırakın.
  • Tatlının hamuru için bütün malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur yugurun
  • Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde patçalar kopartıp avucumuzun içince hamuru inceltip ortasına ceviz koyup kapatıp elimizle yassılayarak yuvarlayarak şekil verin...
  • Haşhaş  ve irmik gi bir cay tabagina koyun .
  • Hazirladiginiz tatlilari ilk önce südün icersine batirip cikartin sonra irmik ve Haşhaşin icersine bulayin.
  • Firin tepsisine siralayin ve 175 derecede pisirin..

Yorum Gönder