15 Ağustos 2012

Böğürtlenli ,Vişneli İrmik Tatlısı





malzemeler
  • 1 litre süt
  • 1 su bardak irmik (yaklasik 8 yemek kasik )
  • 1 su bardaktoz seker orta boy bardak 
  • 1 tane yumurta sarisi
  • 1 yemek kasik  tereyag
  • 1 tane vanilya sekeri
üzerinin   böğürtlenli fisneli   malzemleri
  • 500 gram hazir Böürtlen ,Visne ,Yaban mersini  karisik  (( Roter Grütze ))
  • 1 su bardak su
  • 1 su bardak toz seker
  • 3 yemek kasik nisasta
hazirlanisi
  • Tencereye süt ,seker , irmik ,yumurta sarisini koyuo ilk önce cirpma teli ile cirpin 
  • Tere yagi icersine ilave edip yanan ocagin üzerine koyup sürekli karistirarak orta hateste pisirin.
  • Kaynamaya baslayinca 2-3 dakika sürekli karistirin koyulunca borcaminizin icersine dökün .
  • Üzerinin meyvalarini ilk önce rondodan gecirtin .
  • Su  ,seker ,nisasta yi meyvalarla birlikde tencerenin icersinde sürekli karistirarak pisirin .
  • Koyulunca irmik tatlisinin üzerine döküp spatula ile hertarafini düzeltin.
  • Soguduktan sonra üzerini kapatip buzdolabina kaldirin
  • En az 7-8 saat buz dolabinda dinlensin .
  • Ben bu tatliyi ilk yaptigimda 2 saat sonra dilmek istedim cok zor hala koyulmamis olmasi kivama dinlendikce geliyor .
  • Üzerini kapatip buzdolabinda bekletin.
Yorum Gönder