23 Ağustos 2012

Çikolatalı Kek tarifi



malzemeler
  • 300 gram margarim 
  • 275  gram seker
  • 4 tane yumurta
  • 375 gram un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 cay kasik karbonat
  • 5 yemek kasik süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya sekeri
  • yarim cay bardak cikolata kiriklari
  • üzerine 200 gram blok sütlü cikolata 

hazirlanisi
  • Margarin ,seker ve yumurtayi derin bir kabin icersinde iyice cirpin.
  • Süt ,tuz , vanilya sekerinide icersine ilave  edip devam cirpin.
  • Un  ,karbonat ve kabartma tozu  karistirp yavas yavas ellek ile eleyin bir tarafdanda el cirpma teli ile cirpin.
  • Cikolata kiriklarini en sok katip karistirin.
  • Kalibin icersini yaglayim unlayin  kek hamurunu icersine döküp önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin .
  • Kek pisdikden sonra soguyunca üzerine cikolatayi bir kasenin icersnine kiyin.
  • Bir tencereye 1 su bardak kadar su koyup kaseyide icersine yerlestirip cikolatayi eritin .
  • Dikdat edin cikolatanin icersine su kacmasin kaseniz derin olsun.
  • Kekin üzerine cikolatayi dökün sogumaya birakin.
Yorum Gönder