14 Ağustos 2012

patatesli kolay börek






malzemeler

  • 2 paket hazir ücgen yufga
  • 5-6  tane orta boy haslanmis patates
  • 300 gram kadr beyaz böreklik peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatli kasik pul biber
  • yarim cay bardak aycicek yag
ic kismina sürmek icin malzemeler

  • 2 su bardak yogurt
  • 1 tatli kasik kabartma tozu
  • 4 tane yumurta
hazirlanisi
  • Önceden patateslerinizi haslayip kabuklarini soyup küp ,küp dograyin.
  • Maydanozu ayiklayip yikayin icersine incecik dograyin
  • Peynir ,sivi yag ve pul biberi katip karistirin.
  • Baska derin birkabin icersinde yumurtalari cirpin  yufganin üzerine sörmek icin.
  • Yogurt kabartma tozunu  yumurtanin icersine katip iyice devam cirpin.
  • Her yufganin ortasi 1 yemek kasik yogurtlu karisimdan koyup iyice fircayla hertarafina sürün.
  • Yufganin uc kismina 1 er yemek kasik patatesli harcinizdan koyup kenarlarini patatesin üzerine kapatip  rulo yapun uc kisma dogru .
  • Tepsiye firin kegidini koyup börekleri siralayin .
  • Üzerine kalan yogurtlu karisimi döküp fircayla hertarafina sürüp 175 derece firinda pisirin.
Yorum Gönder