16 Ağustos 2012

UN HELVASI



malzemeler
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 2,5 su bardak un
  • 2 su bardak iri cekilmis ceviz

serbeti icin malzemeler

  • 3,5 toz seker
  • 4 ,5su bardak su

hazirlanisi

  • Serbetinizi ilk önce haslayin hazir olsun .Seker ve suyu tencereye koyup haslayin .
  • Derin teflon tencerede ilk önce yagi koyup unu kavurun orta hateste sürekli tahta bir kasikla karistirin.
  • Rengi istediginiz karamel rengi alinca hazirladiginiz serbeti üzerine yavas ,yavas dökün bir tarafdanda sürekli uzun sapli bir tahda kasikla karistirin .
  • Dikkat edin elinizi yakmayin .
  • Cevizinizi icersine bosaltim karistirip kaselere koyuup ters cevirip servis yapin .
  • Afiyetler olsun.

Yorum Gönder