ELMALI KURABİYE TARİFİ
malzemesi
- 250 gram tere yag
- 1 yemek kasik yogurt
- 3 su bardak un
- 2 yemek kasik patates nisastasi
- 2 tatli kasik kabartma tozu
- 1 paket vanilya sekeri
- yarim limon suyu
- 1,5 cay bardak pudra seker
- 2 büyük ve ya 3 kücük elma
- 1 su bardak cekilmis ceviz
- ceyrek limon suyu
- 1 cay kasik tarcin
- yarim cay bardak toz seker
- Elmanin kabugunu soyup rendeleyin ben 4 tane orta boy elma kullandim.
- Orta hateste limon suyunu katip elmalari kavurun karistirarak suyunu cekince ceviz,seker ,limve tarcini katip karistirip sogumaya birakin.
- Hamurunuzu yugurun ben orta boy bardak ile ölctüm unu .
- Yumusak bir hamur olsun 1 cviz beze yuvarlayin.
- Merdaneyle acip bicakla elmali harcin karsisina denk gelsin cizik atin sogumus elmali karisimdan 1 er tatlili kasik koyup rulo yapin cizik kisma dogru .
- Baska sekillerde vere bilirsiniz bu da cok kolay yapiliyor..
- Önceden isitilmis 180 derece firinda pisirin üzeri pembelesinceye kadar .
- Üzrine kurabiyelerin soguyunca pudra sekeri dökün.
notumu aldım bir kenara ilk fırsatta gülcanın o harika gözüken elmalısı yapılıcak :)))ellerine emeğine sağlık bir elma sevdalısı olarak gerçekten çok güzel gözüküyor....
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık şekilleri çok güzel çok beğendim
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Sunumuna bayıldım.Çok şık.
Sevgiyle kal.
merhabalar öncelikle ellerinize sağlık.şunuda söylemeden geçemicem sunum harika görünüyor.emeğinizede sağlık sevgiler
YanıtlaSilharika görünüyorlar:) ellerine sağlık
YanıtlaSilmerhaba gulcan hanim sizden bir sey soracaktim kurabiyeler acaba gevrek mi oluyor yoksa yumsak mi denemek istiyorum bir belis tatlisin denemek istiyorum 2 paket kabartma tozu demisiniz acaba kac gr cevaplarsaniz sevinirim belcikadan zeynep sevgilerimle
YanıtlaSilsupersiniz
en sevdiğim kurabiye. ertesi güne kaldığında yumuşama oluyormu? saklama kabında dahi olsa beenimkilerde yumuşama oluyor.
YanıtlaSilİnanılmaz lezzetli görünüyor ellerinize sağlık Gülcan hanım bayıldım resmen! Aldım tarifi,teşekkürler :)
YanıtlaSilolsada yesem canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık,çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler..
canïm hayïrlï aksamlar.
YanıtlaSilmmmmmmm lezzet görünüm10 numara:)
elin dert görmesin canım bende pek severim bunu pudra şekeri kar yağar gibi yağar elmalı pastaların üstüne
YanıtlaSilYorumlariniz icin cok tesekkürler
YanıtlaSilSevgili Zeynepcim 2 tane kabartma tozu üzerlerinde gram yazmiyor sadece 500 gramlik un icin yaziyor .
Kesinlile hic kabarma tozu kokmuyor yumurtada kokusu hic oluyor .iyice yumuryiyi cirpin sadece kokmamasi icin .
Kurabiye agizda dagiliyor ilk yapildigi gün yani saklama kabina girmeden .
Elmalardan olsa gerek ikinci gün ilk günkü gevreklik olmuyor .Hayirli huzur dolu aksamlar diliyorum hepinize.♥
nefis görünüyorlar canım ellerine sağlık..
YanıtlaSilMevsim kış olunca akşamları çayımın yanına ilk aklıma gelen Elmalı kurabiye oluyor. Eline sağlık cnm.
YanıtlaSilçok güzeller bayıldım bunlara
YanıtlaSilellerine sağlık
Çok güzel oluyor bu şekilde yapılan kurabiyelere poğaçalara bayılıyorum. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilaaa bence bütün elmalı kurabiye tariflerimizi atalım kızlar yeni tarifim kesinlikle bu olucak elleriniz dert görmesin
YanıtlaSilpatates nisastasi yerine misir nisastasi koysak olurmu acaba slmlar
YanıtlaSileline sağlık gülcancım
YanıtlaSilsevgiler
Merhaba Gulcan. Kurabiyelerin harika gozukuyor. Eminim cok da lezzetliler. Ellerine saglik...
YanıtlaSilElmanın kokusu geldi Güzcancım harika olmuş kurabiyeler,ellerine sağlık...
YanıtlaSilMalaysia & Singapore & brunei ideal internet blogshop for wholesale
YanıtlaSil& supply korean accessories, accessories, earstuds, locket, rings, trinket,
bangle & hair accessories. Promotion 35 % wholesale markdown. Ship Worldwide
Also see my site: salt lake city locksmith
hayranım sana bilesin :))
YanıtlaSilsevgilerimi bıraktım
Harika görünüyor, ellerinize sağlık
YanıtlaSilŞekil olarak 2010 yılından beri hem poğaçasını hem kurabiyesini yaparım. Ellerinize sağlık çok güzel duruyorlar. Patates nişastasını ilk kez duydum. İnşallah patates nişastalı da deniyeceğim.
YanıtlaSilRealmente exquisita y saludable me encanta ,abrazos desde el sur de Chile.
YanıtlaSil