24 Mart 2013

Susamlı Tatlı Simit Tarifi







  • 200 gram tereyağı
  • 200 pudra şekeri 
  • 2 adet yumurta (1 yumurta beyazini üzerine ayirin )
  • 2 yemek kaşığı sulu yoğurt
  • 1tane  vanilya sekeri
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 tane portakal kabugu rendesi
  • Yarım paket kabartma tozu 
  • 3,5 su bardağı tam buğday unu (bardaklarin boyutlarida ayni olmaya biliyor ben yaklasik 4,5 su bardak un yeteli geldi  unu aldigikadar hamur elinize yapışmayincaya kadar 

Tatlı susamlı simit nasıl yapılır?
  • Yumurtalardan birinin beyazını ayrı bir kaba alın üzerine sürmek icin. .
  • bir kabin icersinde tereyag ,yoğurdu , 1 yumurta beyazi ,2 tane yumurta sarisi ve pudra sekerini ilk önce mikserle cirpin.
  • Portakal kabuğunu , limon kabuğunu , yarim paket kabartma tozunu ekleyin.
  • Hepsini birlikde yoğurun. Eğer hamur elinize yapışıyorsa biraz daha un ilave edin. Ben tarifdekindern bir su bardak kadar daha fazla un ilave ettim .
  • Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp elinizle çubuk haline getirin ve uçlarını birleştirip simit şekli verin.
  • Simitleri önce yumurta akına, sonra susama bulayın.
  • Yağlanmamış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında simitler hafif pembeleşene kadar pişirin. 


12 yorum:

  1. elınıze sağlık susaamlı guzel olmustur

    YanıtlaSil
  2. Allah şifanı versin, YAR VE YARDIMCIN olsun..

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık kesinlikle çok lezzetliler sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık..iyi geceler..

    YanıtlaSil
  5. hepsi sıraya girmiş beni ye beni ye diyor ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. Simitler o kadar güzel görünüyor ki.. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. harika görünüyor canım ellerine sağlık:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Tarifleriniz için teşekürler en kısa zamanda denicem. Tarifleri gerçekten çok hoş duruyor..

    YanıtlaSil
  9. Tarifleriniz için teşekürler en kısa zamanda denicem. Tarifleri gerçekten çok hoş duruyor..

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık şu anda ben de bugün yaptığım susamlı simitlerden yerken sizin tarif gözüme çarptı..Çok güzel görünüyor sizinki de..

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler