Susamlı Tatlı Simit Tarifi
- 200 gram tereyağı
- 200 pudra şekeri
- 2 adet yumurta (1 yumurta beyazini üzerine ayirin )
- 2 yemek kaşığı sulu yoğurt
- 1tane vanilya sekeri
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 tane portakal kabugu rendesi
- Yarım paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı tam buğday unu (bardaklarin boyutlarida ayni olmaya biliyor ben yaklasik 4,5 su bardak un yeteli geldi unu aldigikadar hamur elinize yapışmayincaya kadar
Tatlı susamlı simit nasıl yapılır?
- Yumurtalardan birinin beyazını ayrı bir kaba alın üzerine sürmek icin. .
- bir kabin icersinde tereyag ,yoğurdu , 1 yumurta beyazi ,2 tane yumurta sarisi ve pudra sekerini ilk önce mikserle cirpin.
- Portakal kabuğunu , limon kabuğunu , yarim paket kabartma tozunu ekleyin.
- Hepsini birlikde yoğurun. Eğer hamur elinize yapışıyorsa biraz daha un ilave edin. Ben tarifdekindern bir su bardak kadar daha fazla un ilave ettim .
- Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp elinizle çubuk haline getirin ve
uçlarını birleştirip simit şekli verin.
- Simitleri önce yumurta akına, sonra susama bulayın.
- Yağlanmamış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında simitler
hafif pembeleşene kadar pişirin.
elınıze sağlık susaamlı guzel olmustur
YanıtlaSilAllah şifanı versin, YAR VE YARDIMCIN olsun..
YanıtlaSilEline sağlık kesinlikle çok lezzetliler sevgiler...
YanıtlaSilEline saglik çok güzel .
YanıtlaSileline sağlık canım
YanıtlaSilEllerinize sağlık..iyi geceler..
YanıtlaSilhepsi sıraya girmiş beni ye beni ye diyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSilSimitler o kadar güzel görünüyor ki.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilharika görünüyor canım ellerine sağlık:)
YanıtlaSilsevgiler..
Tarifleriniz için teşekürler en kısa zamanda denicem. Tarifleri gerçekten çok hoş duruyor..
YanıtlaSilTarifleriniz için teşekürler en kısa zamanda denicem. Tarifleri gerçekten çok hoş duruyor..
YanıtlaSilEllerinize sağlık şu anda ben de bugün yaptığım susamlı simitlerden yerken sizin tarif gözüme çarptı..Çok güzel görünüyor sizinki de..
YanıtlaSil