29 Mayıs 2013

Fındıklı Kurabiye


malzemeler
  • 1 paket tereyağ 250 
  • 8 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kasik süt
  • 2 yemek kasik nisasta
  • 3 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 100 gram cecilmis fındık 
  • 2 tane vanilya sekeri 
  • 2 cay kasik kabartma tozu  
Üzeri için  
  • sert cikolata  (kuvetüre vollmilch)
 hazirlanisi 
  • Tere yagi önceden buzdolabin dan cikartin yumusasin
  • Hamurunuzu yugurun sütdü ayarlayin 2 yemek kasikda yeterli oluyor.
  • Yaklasik hamurunuzu üzerini kapatip 1 saat dinlenmeye birakin .
  • Ben cok kücük parcalar kopartip yuvarladim sekili arzunuza göre verin.
  • Bir kaseye cikolatayi koyup altdaki tencereye yerim su bardak su koyup orta hatesde kasedeki cikolatanin erimesini saglayin.
  • Sogumus kurabiyerin üzerine 1 er tatli kasik dökün.1 saat sonra cikolatada sertlesecekdir kurabiyerin üzerinde .
  • Afiyetler olsun

12 yorum:

  1. kurabiyeden cok servıs tabağı cok sık :D
    ellerine saglık

    YanıtlaSil
  2. me viene rebien esta receta comence a cuidarme y estan buenas estas galletitas, gracias por compartir, beso

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş ellerinine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Fındık, çikolata malzemeler zaten müthiş, görüntü de çok güzel. Çok da detaylı ve net anltmışsınız. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Gulcan hanimkurabiyeler nefis gozukuyorlar.Ancak tarifi tekrar okursaniz kabartma tozumiktarinda biryanlislik var sanirim

    YanıtlaSil
  6. offf çok güzel olmuşlar canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Tesekkürler bu güzel yorumlariniz icin .Yazilarimizda hatalar oluyor uyardiginiz icin cok tesekküeler .

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık çok lezzetli olmuşlar fındıklı kurabiyeler de genellikle üzerine de fındık koyarlar ama senin çikolata sürmene bayıldım çok şık göstermiş sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım...
    çok sevdiğim bir kurabiye..
    sevgierimle.

    YanıtlaSil
  10. Ben de sizing blogunuzu beğendim konsepğtiniz farklı ve dikkat çekici olmuş fotoğraflarınız da bir hayli iştah açıcı duruyor en kısa zamanda denemeler yapmaya çalışacağım ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler