8 Mayıs 2012

ebruli kek



malzemeler
  • 4 tane yumurta
  • 200 gram toz seker 
  • 2 yemek kasik süt 
  • 1 cimcik tuz  
  • 180 gram un 
  • 1 tane kabartma tozu
  • 120 gram nisasta
  • 300 gram margarin  
  •  yemek kasik kakao 
hazirlanisi
  •  Derin bir kabin icersinde ilk önce yumurta sarisini seker ve tuzu cirpin kirema seklini alacaktir.
  • Un ve nisasta ve kabartma tozunu karistirin
  • Kakao haric tüm malzemeyi ekleyip cirpin
  • Cirpmis oldugunuz hamurun yarisini ayirip kakao ile tekrar cirpin .
  • Bu tarif normal tarifinde ortasi delik cemcerli bir kalipta ben normal kücük bir tepsi kullandim .
  • Tepsinizi yaglayip bir kepce kakaolu ,bir kepce sade hamurdan tepsiye ras gele dökün.
  • 180 derecede pisirin kekinizi afiyetler olsun.

6 yorum:

  1. Canım günaydın sanırım sevmeyen yoktur ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık gülcancım afiyetler olsun sevgiler
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
  3. 4 yıl bloğumu açtığımdaki ilk tariflerimdendi :))
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. eskiden ne çok yapardım
    ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım..çok severim.sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Nefiss bir kek olmuş.Ellerine sağlık.
    Ödülün var canım seni bekliyor.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler