21 Mayıs 2012

PATATESLİ EL AÇMASI BÖREK



malzemeler hamuru icin
  • yarim litre lüt
  • 1 kilo un
  • 4 tane yumurta
  • 1 tatli kasik tuz
ic malzemesi
  • 6-7 tane orta boy patates
  • 400 gram peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatli kasik pul biber
  • yarim cay bardak ay cicek yag
  • tuz (peyniriniz tuzluysa ayarlayin )
üzerinin sosu
  • 3 tane yumurta
  • 100 gram ciy kirema (süt de kullana bilirsiniz )
  • susam
hazirlanisi
  • ilk önce hamurunuzu yugurun ve biraz dinlensin hamur
  • Bu tarifden 2 tepsi börek cikiyor.
  • 4 tane beze cikartin hamurdan.
  • Tezgahin üzerine yag damlatin  kolay cacmanizi saglayacak .
  • Bezeleri ilk önce biraz bir tabak büyüklügünde  merdaneyle sonra elinizle acin.
  • Hamur kolayca aciliyor tezgahin üzerine 2 yemek kasik yag dökmeniz yeterli..
  • Önceden patatesi haslayip kabugunu soyup ezin.
  • peynir yag ,kirmizi pul biber ve maydanozu da ekleyip karistirin.
  • Tepsiye etrafında döndürülerek dizilir.
  • Tüm hamurlar bu şekilde yapılır.üzerine ciy kirema ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülür
  • Susamida üzerine dökün.
  • .180 derece fırına verip pisirin.
  • daha önce ispanakli tarifi yayinlamistim patateslide cok güzel oluyor afiytler olsun.

23 yorum:

  1. Boregin her halini her seklini cok severim..
    Ellerien saglik Gulcan
    Sevgielr
    Sefa

    YanıtlaSil
  2. el açması tarıflere sadece iç çekebilirim..yufka açmak gıbı bır marıfetım yok ne yazıkkı :((
    ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. süper. hemen deneyeceğim ama bu kadar az yağ yeterli oluyormu? 1 kilo un için çok az bir yağ miktarı bence.

    YanıtlaSil
  4. Yag hamurun icersine girmiyor.
    tezgahin üzeri yaglaniyor yeterli oluyor hamur cok ince aciliyor sadece ilk önce tabak büyüklügünde acin merdaneyle .
    Sonra elinizle tüm kenarlarini icden disa dogru asilarak kolayca aciliyor .
    tezgahin üzerinde yaklasik 2 yemek kasik yag yeterli geliyor.Sevgiler canim .

    YanıtlaSil
  5. Canım benim teşekkür ederim bende senin sıkı takipçinim.Yalnız sayfan siyah ya bu enfes lezzetlere yakışmı yor:)))Açma börek gibisi varmı ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. ay ay nefis bir börek olmuş arkadaşım el açması böreğinde tadına doyulmaz ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Açma börekleri çok severim seninki de çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. Canım ya elde açılan börek gibisi var mı? Nefis olmuş, çok severim patatesliyse hele bayılırım. Ellerine sağlık Gülcancım..

    YanıtlaSil
  9. el açması börekler için hep annemin yolunu gözlüyorum.. cesare edemiyorum yalnız yapmaya: ) ellerine sağlık.. süper lezzetli görünüyorlar: )

    YanıtlaSil
  10. Tek kelime ile nefis görünüyor canım, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Tek kelimeyle harika.Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Gülcan,
    börek çok iştah açıcı görünüyor,
    maharetini konuşturmuşsun,
    eline sağlık,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Ellerine saglık o kadar güzel nefis gözüküyo insan özeniyo içi geçiyo elde açmayada gözüm kesmiyo şahane olmuş patetesli böregin arkadaşım

    YanıtlaSil
  14. Elde açma börek gibisi varmı? keşke bende yapabilsem. Ellerinize sağlık gerçekten çok nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  15. Kandiliniz mübarek oldun. Rabbim dualarımızı kabul etsin inşallah.

    YanıtlaSil
  16. el açması börek bayılırım...
    harika görünüyor...
    1 dilim alıyorum canım...
    hayırlı kandiller...

    YanıtlaSil
  17. Canım,
    Kandilini kutlar, Hayırlara vesile olmasını dilerim.

    YanıtlaSil
  18. Hepinizin kandilini kutlarim sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. börek yemeye geldim:) hayırlı cumalar sevgiler

    YanıtlaSil
  20. börek nefis görünüyor ellerine sağlık gülcancım

    YanıtlaSil
  21. merhaba bugün yapmayi düsünüyorum hamuru actigimizda kesmedenmi rulo yapmammiz gerek acaba???? inceligi ne kadar olucak, simdiden tsk ellinize saglik

    YanıtlaSil
  22. mrb börek çok güzel görünüyor.bende cumartesi arkadaşlarım gelecek cumadan yapmayı düşünüyorum. acaba bir gün önce yapılınca lezzetinde değişiklik olurmu.

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler