malzemeler hamuru icin
- yarim litre lüt
- 1 kilo un
- 4 tane yumurta
- 1 tatli kasik tuz
ic malzemesi
- 6-7 tane orta boy patates
- 400 gram peynir
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatli kasik pul biber
- yarim cay bardak ay cicek yag
- tuz (peyniriniz tuzluysa ayarlayin )
üzerinin sosu
- 3 tane yumurta
- 100 gram ciy kirema (süt de kullana bilirsiniz )
- susam
hazirlanisi
- ilk önce hamurunuzu yugurun ve biraz dinlensin hamur
- Bu tarifden 2 tepsi börek cikiyor.
- 4 tane beze cikartin hamurdan.
- Tezgahin üzerine yag damlatin kolay cacmanizi saglayacak .
- Bezeleri ilk önce biraz bir tabak büyüklügünde merdaneyle sonra elinizle acin.
- Hamur kolayca aciliyor tezgahin üzerine 2 yemek kasik yag dökmeniz yeterli..
- Önceden patatesi haslayip kabugunu soyup ezin.
- peynir yag ,kirmizi pul biber ve maydanozu da ekleyip karistirin.
- Tepsiye etrafında döndürülerek dizilir.
- Tüm hamurlar bu şekilde yapılır.üzerine ciy kirema ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülür
- Susamida üzerine dökün.
- .180 derece fırına verip pisirin.
- daha önce ispanakli tarifi yayinlamistim patateslide cok güzel oluyor afiytler olsun.
Boregin her halini her seklini cok severim..
YanıtlaSilEllerien saglik Gulcan
Sevgielr
Sefa
el açması tarıflere sadece iç çekebilirim..yufka açmak gıbı bır marıfetım yok ne yazıkkı :((
YanıtlaSilellerinize sağlık..
süper. hemen deneyeceğim ama bu kadar az yağ yeterli oluyormu? 1 kilo un için çok az bir yağ miktarı bence.
YanıtlaSilYag hamurun icersine girmiyor.
YanıtlaSiltezgahin üzeri yaglaniyor yeterli oluyor hamur cok ince aciliyor sadece ilk önce tabak büyüklügünde acin merdaneyle .
Sonra elinizle tüm kenarlarini icden disa dogru asilarak kolayca aciliyor .
tezgahin üzerinde yaklasik 2 yemek kasik yag yeterli geliyor.Sevgiler canim .
Canım benim teşekkür ederim bende senin sıkı takipçinim.Yalnız sayfan siyah ya bu enfes lezzetlere yakışmı yor:)))Açma börek gibisi varmı ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilay ay nefis bir börek olmuş arkadaşım el açması böreğinde tadına doyulmaz ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler
YanıtlaSilAçma börekleri çok severim seninki de çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilnefis nefisss..olsada yesem:))
YanıtlaSilCanım ya elde açılan börek gibisi var mı? Nefis olmuş, çok severim patatesliyse hele bayılırım. Ellerine sağlık Gülcancım..
YanıtlaSilel açması börekler için hep annemin yolunu gözlüyorum.. cesare edemiyorum yalnız yapmaya: ) ellerine sağlık.. süper lezzetli görünüyorlar: )
YanıtlaSilTek kelime ile nefis görünüyor canım, ellerine sağlık.
YanıtlaSilTek kelimeyle harika.Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilSevgili Gülcan,
YanıtlaSilbörek çok iştah açıcı görünüyor,
maharetini konuşturmuşsun,
eline sağlık,
sevgiler...
Ellerine saglık o kadar güzel nefis gözüküyo insan özeniyo içi geçiyo elde açmayada gözüm kesmiyo şahane olmuş patetesli böregin arkadaşım
YanıtlaSilElde açma börek gibisi varmı? keşke bende yapabilsem. Ellerinize sağlık gerçekten çok nefis görünüyor..
YanıtlaSilKandiliniz mübarek oldun. Rabbim dualarımızı kabul etsin inşallah.
YanıtlaSilel açması börek bayılırım...
YanıtlaSilharika görünüyor...
1 dilim alıyorum canım...
hayırlı kandiller...
Canım,
YanıtlaSilKandilini kutlar, Hayırlara vesile olmasını dilerim.
Hepinizin kandilini kutlarim sevgiler.
YanıtlaSilbörek yemeye geldim:) hayırlı cumalar sevgiler
YanıtlaSilbörek nefis görünüyor ellerine sağlık gülcancım
YanıtlaSilmerhaba bugün yapmayi düsünüyorum hamuru actigimizda kesmedenmi rulo yapmammiz gerek acaba???? inceligi ne kadar olucak, simdiden tsk ellinize saglik
YanıtlaSilmrb börek çok güzel görünüyor.bende cumartesi arkadaşlarım gelecek cumadan yapmayı düşünüyorum. acaba bir gün önce yapılınca lezzetinde değişiklik olurmu.
YanıtlaSil