4 Mayıs 2012

Taze Kadayıf cevizli




Malzemeler

  • 1 paket taze kadayif
  • 2 kase cekilmis ceviz
  • 200 gram  tere yagi
serbeti icin malzeme

  • 3 su bardak toz seker
  • 3 su bardak su
  • ceyrek limon
hazirlanisi


  • Taze kadayifi buzdolabindan yaklasik bir sat önce cikartin.
  • Tere yagi ilk önce eritin
  • Kadayifin her yerine yagi döküp elinizle hadayifi ezmeden sagli ,sollu cevirinki yag hertarafina degsin.
  • Serbetini kaynatip sogumaya birakin.
  • Borcami yyaglain ve kadayifin yarisini yerlestirin elinizle bir bastirin .
  • Cevizi hertarafina esit sekilde dökün.
  • Kalan diyer yarisini kadayifin cevizin üzerine esit sekelde koyup elinizle bastirin.
  • Firinda 170 derecede nar gibi pisirin.
  • Önceden hazirladiginiz soguk serbeti üzerine esit sekilde kepceyle dökün.
  • Ben üzerine ceviz ve antep fistigi kullandim .
  • Afiyetler olsun.

8 yorum:

  1. ooh çok severim kadayıf tatlılarını,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Gülcancım her zamanki gibi yine döktürmüşsün,Maşallah sana valla..Bu arada sana ödülüm var sayfamdan gelip alırsan sevinirim arkadaşım.sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. oyoyoy.. mis gibi görünüyor bayılırım kadayıf tatlılarına.. Eline sağlık arkadaşıım.. (^_^)

    YanıtlaSil
  4. çok severim,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  5. gülcanım selamlar nasılsın.bakıyorum tatlılara devam.ve benim en sevdiğim tatlıyı yapmışsın.şu anda ne görsem ona aşeriyorum.bu resimden sonra durumum iyi değil.ellerine sağlık canım.almanyaya selmalar ve sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Cok güzel görünüyor ellerine saglik.
    Ayrica blogumu ziyaretin icin
    tesekkür ederim.Her zaman beklerim:)

    YanıtlaSil
  7. ellerine saglik canim,harika olmus afiyet olsun

    YanıtlaSil
  8. müthiş müthiş...ellerine sağlık canım..nefis...

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler