2 Haziran 2012

Kandil Simidi



malzemeler
  • 4 su bardak un
  • 1.5 çay bardağı eritilmiş margarin
  • 1 çay bardak sıvıyağ
  • 2 tane yumurta beyazi ((sarisini üzerine kullanin ))
  • 1 çay bardak yogurt
  • 1 yemek kasik sirke3 tatlı kasik  tozşeker
  • 1 paket kabarma tozu
  • Tuz
üzerine
  • susam
  • 2 tane yumurta  sarisi
hazirlanisi

  • Margarin ,sıvıyağ, toz şekeri, yoğurd ,sirke ,yumurta akını,kabartma tozunu ve tuzu koyup yavas yavas unu icersine ekleyip hamurumuzu yuguruyoruz
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmak gibi çubuklar elde ediyoruz.
  • Bu cubuklarin uc kissimlarini bir birlerine ekliyoruz.
  • Üzerine yumurta sarinini sürüp susama batiriyoruz .
  • Firin tepsisine firin kegidi koyup simitleri siralayin.
  • Önceden isitilmis 180 dereceli fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.

6 yorum:


  1. Olá, amiga!
    Passei para apreciar suas receitas.
    Deliciosas.
    Bom fim de semana!
    Beijinhos.
    Brasil
    ♫♪·.♪♥

    YanıtlaSil
  2. ABLACIM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR AMA TARİFTE YUMURTAYI İKİ DEFA YAZMIŞSIN TARİFİ TEKRAR OKU DOĞRUMU KUZEN HATİCE ÖPÜYORUM SENİİİİ....

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNE SAĞLIK
    GÜLCANCIM.
    MÜKEMMEL ÇOK SEVERİM
    :)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Canım Rabbim kızına sağlık,huzur, mutluluk dolu güzel bir ömür versin.Menü harika ellerine sağlık
    sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler