8 Haziran 2012

Karışık poğaça





malzemeler
  • 250 gram quark  (süzme  yogurt)
  • 1su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardak ilik süt
  • kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • beyaz peynir
  • 1 tatli kasik tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tane yas maya (40 gramlik )
  • 1 tane kabartma tozu


hazırlanması
  • Derin bir kabin icersinde peynir ve maydanoz hariç tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Maydanozu yikayip incecik dograyin peyniri de ufalayin hamurun icersine .
  • Hamurun icersine bir kez daha yugurup üzerini kapatip dinlenmeye birakin hamurunuz kabarinca ya kadar dinlensin .
  •  Ceviz büyüklügünde hamurlar kopartip yuvarlayin yağlanmış tepsiye dizin.
  • Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
  • Önceden isitilmis firinda 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Cok kolay ve süngergibi 

10 yorum:

  1. senin pogacalarin tam tutuyor.bunuda deneyecegim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Gülcancım, çok güzel, yumuşacık bir poğaça olmuş.
    Ellerine sağlık.
    Tatlım, geri planlarda kullndığın yer de pek göz alıcı...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Poğaçalar harika gözüküyor,ellerinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
  4. ay olsa da yesek ellerine sağlık.http://www.petraistanbul.com tıklayınız

    YanıtlaSil
  5. Süper görünüyor çok lezzetli olduğuna eminim elinize sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel, puf puf olmuşlar, ellerine saglık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Nefis olmuşlar ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  8. Selamlar arkadaşım bir türlü pogaça da tutturamıyorum bende bu yüzden yapmıyorum pogaça ellerine saglık çok güzel nefis gözüküyo sabah çayının yanına aldım bir kaçtane

    YanıtlaSil
  9. harıka bır poğaça olmus yumusacık kokusu sarmıs sayfanın her yanını,miss gibi. ellerıne sağlık

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler