malzemeler
- 300 gram margarim
- 275 gram seker
- 4 tane yumurta
- 375 gram un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 cay kasik karbonat
- 5 yemek kasik süt
- 1 tutam tuz
- 1 paket vanilya sekeri
- yarim cay bardak cikolata kiriklari
- üzerine 200 gram blok sütlü cikolata
hazirlanisi
- Margarin ,seker ve yumurtayi derin bir kabin icersinde iyice cirpin.
- Süt ,tuz , vanilya sekerinide icersine ilave edip devam cirpin.
- Un ,karbonat ve kabartma tozu karistirp yavas yavas ellek ile eleyin bir tarafdanda el cirpma teli ile cirpin.
- Cikolata kiriklarini en sok katip karistirin.
- Kalibin icersini yaglayim unlayin kek hamurunu icersine döküp önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin .
- Kek pisdikden sonra soguyunca üzerine cikolatayi bir kasenin icersnine kiyin.
- Bir tencereye 1 su bardak kadar su koyup kaseyide icersine yerlestirip cikolatayi eritin .
- Dikdat edin cikolatanin icersine su kacmasin kaseniz derin olsun.
- Kekin üzerine cikolatayi dökün sogumaya birakin.
Gülcancım ellerine sağlık..çok nefis görünüyor...sevgiler.
YanıtlaSilBu akşam nereyi açsam harika tatlılar çıkıyor karşıma. Ötekilerden zor kaçtım ama gene takıldım. Süper görünüyorlar ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık,nefis bir kek olmuş.Selam ve sevgiler:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok lezzetli görünüyor:)
YanıtlaSilçok güzel görünüyor canım
YanıtlaSilellerine sağlık
;) süpermiss ;)
YanıtlaSilbayılırım keke ellerine sağlık canım
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler.
YanıtlaSil