9 Ağustos 2012

irmik helvasi

irmik helvasi       
Haşhaşlı İrmik Helvası





MALZEMELER


  • 3 yemek kasik aycicek yag
  • 400 gram irmik 
  • 5 yemek kasik mor hashas
serbeti icin malzeme
  • 2 su bardak toz seker
  • 2,5 su bardak su
hazirlanisi

  • Sebetinizi kaynatin hazir olsun .
  • Teflon bir tavada ilk önce 3 yemek kasik aycicek yagda irmigi  ve hashasi kavurun.
  • Orta hateste bir tahta kasikla karistirarak.
  • Pembelesince tencereyi isinin üzerinden cekin kenara.
  • Yavas yavas karistirarak serbeti kepce ile üzerine dökün..
  • Tekrar altini kapatmin oldugunuz ocagin üzerine birakin tencereyi tencerenin kapagi kapali sekilde demlensin .
  • Yaklasik yarim saat dinlendikten sonra bir karistirip servis yapin.

6 yorum:

  1. irmik helvasına haşhaş koyma fikrini sevdim:)nefis görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. °♡彡¸.°

    Isso é tão delicioso!
    Um lindo dia, com muito sol, saúde e paz!!...
    Beijinhos do Brasil.

    °♡彡¸.°.¸彡♡°

    YanıtlaSil
  3. Hiç aklıma gelmemişti çok hoş görünmüş ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Gülcan hanımcığım ellerine sağlık.

    ya bu benim aklıma neden gelmedi.

    benim gibi haşhaş canavarı bayıldı bu tarife:))

    YanıtlaSil
  5. Çok seviyorum ben bu helvayı akşam iftara yapsammı ne:)ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel tane tane görünüyor. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler