malzemeler
- 1,5 su bardak yogurt
- 1 su bardak aycicek yag
- 2 tane yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 cay kasik tuz
- aldigi kadar un
- 1 tatli kasik kadar sirke
- 4 tane orta boy patates
- 200 gram böreklik peynir
- 1 ,5 cay kasik pul biber
- maydanaoz
- 3 yemek kasik kadar aycicek yag
hazirlanisi
- Ilk önce 4 tane patatesinizi haslayip kabugunu soyup ezin bir catal yardimi ile.
- icersine peynir maydanoz,pul biber ve yag koyup karistirin.
- Unu nuzu elekle eleyin ilk önce un haric diyer malzemeyi güzelce karistirin .
- Unu yavas yavas hem icersine ilave edin hamur yugurma kabina bir tarafdanda yugurun hamurunuzu.
- Yumusak bir hamur elde edin.
- 15 dakika kadr hamurunuz dinlensin.
- hamurunuzu 2 parcaya bölüp .Tezgahin üzerinde acin merdaneyle ve bardakla kesin.
- 1 er yemek kasik patatesli ic harcinizdan koyup hamuru kapatin bir catal yardimi ile kenarilarini bastirarak kapatin.
- üzerine yumurta sürün susam ve cörek otunu serpistirip 175 derecede pisirin afiyetler olsun.
ellerine sağlık canım harika görünüyor
YanıtlaSilEllerine sağlık canım harika görünüyor
YanıtlaSilLooks amazing! Great blog!
YanıtlaSilEllerine sağlık Gülcancım..Poaçanın yerini hiç bir şey tutmaz..çok güzel olmuşlar..sevgiler
YanıtlaSilEllerinize saglık...sevinc
YanıtlaSilHayirli ramazanlar canim,mis gibi pogacalrin kokusu geldi ellerine saglik,
YanıtlaSilacil yardımlarıma koşar benim bu mayasız poğaçalar ,nefis görünüyor canım ellerine sağlık :)
YanıtlaSilKıyır kıyır nefis olduğundan eminim ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilellerine sağlık çok severim çokk
YanıtlaSilsevgiler