2 Ekim 2012

Çikolatalı İrmik Tatlısı







malzemeler

  • 5 tane yumurta
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 1 su bardak toz seker
  • 1 su bardak irmik
  • 1 su bardak un
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 tane kabartma tozu
  • 3 yemek kasik damla cikolata 
  • 2 yemek kasik kakao
serbeti icin  malzemeler
  • 3,5 su bardak su
  • 2,5 su bardak toz seker
  • ceyrek limon suyu
hazirlanisi
  • Serbetinizi ilk önce kaynamaya birakalim tatli ilikken ilik serbet üzerine dökülecek.
  • Yumurtayi yagla birlikde iyice cirpin.
  • Toz seker ,irmik ,un kabartma tozu ve vanilya sekerini katip cirpin .
  • Harcinizi yaklasik 3,5 kepcesini ayirin 
  • Kalan hamurun icersine kakao ve cikolata kiriklarini döküp iyice karistirin.
  • Ben borcam kullandim yuvarlak .
  • Kakaolu hamuru tepsiye ilave edin tepsiyi hafif bir sallayin hamur hertarafina yayilsin.
  • Kakaolu hamurun üzerine sade ayirmis oldugunuz hamuru dökün  kasikla hertarafini kaplayacak sekilde .
  • Önceden isitilmis 175 derecede pisirin .
  • Tatlinizi firindan cikartinca kürdanla orta kisimlarina batirin serbetini alsin diye .
  • Hafif sogusun ilik serbeti üzerine gezdirin .
  • Afiyetler olsun .

9 yorum:

  1. Günaydın Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  2. çok sevimli görünüyor altta sürpriz kakaolu renk çok hoş
    eline sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  3. nefis bir tatlı olmuş görüntü lezzetini anlatıyor ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  4. gülcancım tatlıların ikiside harika lezzet fışkırıyor.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Gülcan,
    Ellerine sağlık, tatlı nefis görünüyor.
    Bu tarz şerbetli tatlılara bayılırım.

    YanıtlaSil
  6. Değişiklik için güzel fikir. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık kakaolu olmasıda ayrıca bir güzellik :))) sağlık ve afiyetle

    YanıtlaSil
  8. çook nefis çok,tatılar gülcandan kızlaar:))

    YanıtlaSil
  9. Cok fenaa;)
    Takipteyim bende bloguma beklerim

    http://www.nutswardrobefashion.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler