malzemeler
- 5 tane yumurta
- 1 su bardak ay cicek yag
- 1 su bardak toz seker
- 1 su bardak irmik
- 1 su bardak un
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 tane kabartma tozu
- 3 yemek kasik damla cikolata
- 2 yemek kasik kakao
serbeti icin malzemeler
- 3,5 su bardak su
- 2,5 su bardak toz seker
- ceyrek limon suyu
hazirlanisi
- Serbetinizi ilk önce kaynamaya birakalim tatli ilikken ilik serbet üzerine dökülecek.
- Yumurtayi yagla birlikde iyice cirpin.
- Toz seker ,irmik ,un kabartma tozu ve vanilya sekerini katip cirpin .
- Harcinizi yaklasik 3,5 kepcesini ayirin
- Kalan hamurun icersine kakao ve cikolata kiriklarini döküp iyice karistirin.
- Ben borcam kullandim yuvarlak .
- Kakaolu hamuru tepsiye ilave edin tepsiyi hafif bir sallayin hamur hertarafina yayilsin.
- Kakaolu hamurun üzerine sade ayirmis oldugunuz hamuru dökün kasikla hertarafini kaplayacak sekilde .
- Önceden isitilmis 175 derecede pisirin .
- Tatlinizi firindan cikartinca kürdanla orta kisimlarina batirin serbetini alsin diye .
- Hafif sogusun ilik serbeti üzerine gezdirin .
- Afiyetler olsun .
Günaydın Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar..
çok sevimli görünüyor altta sürpriz kakaolu renk çok hoş
YanıtlaSileline sağlık arkadaşım
nefis bir tatlı olmuş görüntü lezzetini anlatıyor ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilgülcancım tatlıların ikiside harika lezzet fışkırıyor.
YanıtlaSilellerine sağlık.
Sevgili Gülcan,
YanıtlaSilEllerine sağlık, tatlı nefis görünüyor.
Bu tarz şerbetli tatlılara bayılırım.
Değişiklik için güzel fikir. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık kakaolu olmasıda ayrıca bir güzellik :))) sağlık ve afiyetle
YanıtlaSilçook nefis çok,tatılar gülcandan kızlaar:))
YanıtlaSilCok fenaa;)
YanıtlaSilTakipteyim bende bloguma beklerim
http://www.nutswardrobefashion.blogspot.com/