Fırında Karnıbahar Gratin
malzemeler
- 1 tane büyük karnabahar
- 1 su bardak rendelenmis kasar peyniri
- 200 ml ciy kirema
- 300 ml süt
- 3 yemek kasik un
- 3 yemek kasik tere yag
- tuz
- muskat baharati malesef benim kalmamis kullanamadim güzel bir lezlet veriyor
hazirlanisi
- Karni bahari kikayip dallarindan koprtip derin bir tencereye siralayip üzerine haynar su koyun .
- ilk önce karnibahari derin bir tencerenin icersinde hafif haslayin .
- Tere yagda unu ilk önce bir tencerenin icersinde hafif kavurun.
- süt ,ciy kirama ve tuzunuzu katip kaynayincaya kadar cirpin .
- Bir borcamin icersine suyu süzülmüs karnibaharlari siralayin.
- Üzerine hazirlamis oldugunuz sosu dökün.
- Kasari hertarafina serpistirin.
- Firinda üzeri pembelesinceye kadar pisirin .
- Afiyetler olsun .
ellerine saglık çok lezzetli güzel görünüyo arakadaşım
YanıtlaSilgülcancım geçen akşam koca fırın tepsisinde hazırladım malesef çocuklara yedirtemiyorum,eşimle ikimiz yedik.çok güzel kızarmış eline sağlık
YanıtlaSilyapılışında undan bahsedilmiyor.
YanıtlaSilbeşamel sos mu hazırlanıyor .
karnabaharlarmı tereyağda kavruluyor ?
sevgiyle :)
un plato que me encanta!!!bsts
YanıtlaSilThank you for comment to my blog. You gratin is very good!!! Come back to my blog! Have a nice week end! :-)
YanıtlaSilGülcancım ne kadar güzel görünüyor. Birde ben evdekilere yedirebilsem..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım...
karnıbaharı çok seven olmaz ama ben çok severim bu tarifi gözüm tuttu ilk etapda yapıla ,elinize sağlık
YanıtlaSilcok lezzetli gorunuyorlar, ellerine saglik , karnibahar sevmiyen çoçuklar içinde iyi bir fikir , bende çok yaparim bunu ;)
YanıtlaSilkışın bende sıklıkla yaparım canım eline sağlık :)
YanıtlaSilkarnıbaharın yemegını sevmedıgım ıcın bende fırında yapmayı tercıh edıyorum o zaman sankı bana kötü gelen kokusu olmuyor..
YanıtlaSilişte buna bayılırım.ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgilerimle