23 Kasım 2012

Sütlaç Tarifi

                                                          Sütlaç Tarifi


Malzemeler:
  • 1,5 litre süt (soğuk olmalı)
  • yarim litre su
  • 200 ml ciy kirema 
  • 2 cay bardak pirinç
  • 2.5 su bardağı toz şeker 
  • 2 çorba kaşığı pirinç un (ben kullanmadim )
üzeri için
  • Meyva dondurma üzerine kullanilanlardan
Yapılışı
  • Pirinçleri sadece sudan gecirtin kendi unu kaybolmasin nişastası  ve su konulmus tencereye dökün pirincleri.
  • Su ve pirinçleri pişirme tenceresinde yumusayuncaya kadar pisirin kadar orta kısık ateşte  bir tarafdan karistirin 
  • Pirinçler suyunu çekince,sütü ilave edip sürekli karistirin dibine tutmasin.
  • Göz göz olana kadar kaynattım.
  • Ben pirinc unu kullanmadim az bir suda cirpip tencereye ekleyip iyice karistirin .
  • Şekeri ilave  edip yaklasik 15 karıştırarak  kaynatin
  • Altını kapatip kepce ile kaselere doldurun .
  • Sogumaya brakin soguk sekilde üzerlerine ister meyva karisimi ,tarcin recel ile sunum yapin .



11 yorum:

  1. ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK SEVERİM

    YanıtlaSil
  2. hımm miss gibi ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  3. Sütlaç eşimin en sevdiği tatlı, ellerine sağlık Gülcancım...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık gülcencım

    YanıtlaSil
  5. görünüşü öyle bir canımı çektirdi ki.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Ciy kirema ne oluyor?Sevinc

    YanıtlaSil
  7. Selam sevinc cim evet ciy kirama schlag sahne sevgiler canim öptüm.

    YanıtlaSil
  8. Sütlaç en sevdiğim süt tatlısı
    Eline emeğine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler