Sütlaç Tarifi
Malzemeler:
- 1,5 litre süt (soğuk olmalı)
- yarim litre su
- 200 ml ciy kirema
- 2 cay bardak pirinç
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı pirinç un (ben kullanmadim )
- Meyva dondurma üzerine kullanilanlardan
- Pirinçleri sadece sudan gecirtin kendi unu kaybolmasin nişastası ve su konulmus tencereye dökün pirincleri.
- Su ve pirinçleri pişirme tenceresinde yumusayuncaya kadar pisirin kadar orta kısık ateşte bir tarafdan karistirin
- Pirinçler suyunu çekince,sütü ilave edip sürekli karistirin dibine tutmasin.
- Göz göz olana kadar kaynattım.
- Ben pirinc unu kullanmadim az bir suda cirpip tencereye ekleyip iyice karistirin .
- Şekeri ilave edip yaklasik 15 karıştırarak kaynatin
- Altını kapatip kepce ile kaselere doldurun .
- Sogumaya brakin soguk sekilde üzerlerine ister meyva karisimi ,tarcin recel ile sunum yapin .
ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK SEVERİM
YanıtlaSilhımm miss gibi ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSil¡¡¡Muy bueno!!!
YanıtlaSilSütlaç eşimin en sevdiği tatlı, ellerine sağlık Gülcancım...
YanıtlaSilcanım eline sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık gülcencım
YanıtlaSilgörünüşü öyle bir canımı çektirdi ki.Eline sağlık.
YanıtlaSilellerine saglik canim
YanıtlaSilCiy kirema ne oluyor?Sevinc
YanıtlaSilSelam sevinc cim evet ciy kirama schlag sahne sevgiler canim öptüm.
YanıtlaSilSütlaç en sevdiğim süt tatlısı
YanıtlaSilEline emeğine sağlık
sevgiler