12 Aralık 2012

Vanille-Kipfer ......vanilyali kurabiye





malzemeler

  • 200 gram un
  • 50 gram nisasta
  • 100 gram pudra sekeri
  • 2 paket vanilya sekeri
  • 2 tane yumurta sarisi
  • 200 gram margarin veya tereyagda kullana bilirsiniz 
  • 100 gram un gibi cekilmis badem 
  • 50 gram blok cikolata üzeri icin
hazirlanisi
  • Uun ,nisasta ,pudra sekeri ve vanilya sekerini tezgahin üzerine dökün ortasina cucur acin bu karisimin yumurtayi sarisini ortasina dökün.
  • tere yagi püp ,püp dilimleyip parcaciklari atin karisimin üzerine 
  • Bademimide bosaltin üzerineve hamurunuzu yugurun Yarim saat serin bir yerde üzeri kapali bir sekilde hamurunuz dinlensin.
  • Kücük parcalar kopartip ay cekli cerin.
  • Tepsiye firin kegidini koyup kurabiyeleri siralayin.
  • Firin ayarini 200 dereceye getirin yaklasik 10 dakika pisirin .
  • Sogumasi icin kurabiyeleri tepsiile beraber  bekletin.
  • Cikolatayi eritin kurabiberin ucuna cay kasigiile sürün .
  • Tekrar cikolatanin kurumasini bekleyin afiyetler olsun .((normal tarifte üzerine 4 paket vanilya sekerine ve1 cay kasik  tarcin karisimli bulaniyor ilik kurabiyeler .

11 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. Cay Yanina hem gorsel hemde Lezzet olarak cok yakisir. Harika Olmuslar. Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglik.mis gibi vanilia kokmustur ev.

    YanıtlaSil
  4. ellerine saglik.mis gibi vanilia kokmustur ev.

    YanıtlaSil
  5. Mis gibi olmuş.Eve gidince ilk işim bir kurabiye yapmak olacak Dünden beri kurabiye görüyorum.Canım istediiiiiiiii :)Ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. görüntü çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık harika olmuşlar...

    YanıtlaSil
  8. Vanilya kokusuna bayılırım kurabiyeler de tam benlik ellerine sağlık Gülcancım..

    YanıtlaSil
  9. Harika görünüyor ellerine sağlık gülcan:)

    YanıtlaSil
  10. bütüüüüüün bloğu gezdim hangi birine yorum yazacağımı şaşırdım.Hepsi birbirinden güzel.ellerine sağlık..sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler