HAŞHAŞLI MEYVELİ TATLI
alzemeler kek İçin
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1/2 su bardağı siyah haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartmatozu
- 1 su bardağı meyve suyu
Kreması İçin
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket toz kremşanti
Üzeri İçin
- Çeşitli meyveler (kiwi)
- jöle
hazirlanisi
- Önce kekimizi pisiriyoruz.
- Oda ısısındaki yumurtaları derin bir kaba kırın çırpın.İçine şeker katıp yine çırpın.
- Daha sonra süt ve sıvıyağı ekleyip yine çırpın.
- Daha sonra irmik ,haşhaş katıp çırpın.
- Un ,kabartmatozu ve vanilyayı da eleyerek karışıma ekleyip tekrar çırpıp karışımı margarinle yağladığınız büyük kare borcaba dökün.170 derecedeki fırında pişirin.
- Bıçak batırdığınızda kek bıçağa yapışmıyorsa pişmiş demektir.
- Yaklaşık 40 dakikada pişer.Çıkan keki soğumaya bırakın.
- Soğuyunca 1 su bardağı meyve suyu ile ıslatın
- Ben portakal suyu kullandım.Diğer tarafta muhallebisini yapın.
- Tencereye süt,un,şekeri alıp karıştırarak pişirin
- Ilınınca içine kremşantiyi katıp bir güzel çırpın.Karışımı kekin üzeine dökün yaklasik 3 saat soguk bir yerde bekletin üzeri kapali bir sekilde .
- Servisden önce çeşitli meyvelerle süsleyin
- Ben kiwi kullandim 5 tane kiwi yeterli geldi borcammin icersine .
- Jöleyi de tarifine göre hazirlayip meyvanin üzerine dökün. Bu tarifi arkadasimin blogundan aldin cok güzel bir tarif http://sarimutfak.blogspot.de/ sarimutfak handenin blogundan aldim
- Yilbasinda bu nefis pastayi yaptim.
Çok güzel bir tatlı oduğu malzemelerinden ve görünüşünden belli oluyor. Favorilerimin arasına girdi..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım Allah'a emanet ol..
çok beğendim canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilçok şık olmuş gülcancım.ellerine sağlık.iyi yıllar...
YanıtlaSilnefis olmus tamda kis tatlisi kivili olunca :)
YanıtlaSilharika bir görünüm,eline sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık nefis olmuş
YanıtlaSilsevgiler
Nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık, bayıldım tarifine..
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım nefis bir tatlı olmuş haşhaşlı tarifleri çok severim.Sevgiler
YanıtlaSilslm canım.....
YanıtlaSilgece gece fotolara bakıtım iç geçirerek.....enfes görünüyor....ellerine sağlık
hayırlı seneler....
Gülcan Hanım elleriniz dert görmesin sadece haşhaşlı değil bütün tariflerinizi çok beğendim sizi takibe aldım.fikirlrinizede ihtiyacım var.
YanıtlaSilellerine sağlık canım harika olmuş ayrıca alttaki masayıda beğendim allah ağız tadınızı bozmasın
YanıtlaSilmutlu yıllar dilerim
sevgilerimle
yani çıtayı o kadar yükselttiniz ki zavallı çalışan ben (meri) ne yapsın artık ben kolay şeyler yaparım napıyım :) bayıldım bayıldım mmmmm ellerinize sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık tatlım.
YanıtlaSilnice mutlu senelere sağlıkta ve huzurda.
sen beni hiçmi özlemiyorsun kuzum niye ziyarete gelmiyosun:)
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.(asyadanesinter.blogspot.com)yeni blog oluşturdum. ziyarete beklerim.
YanıtlaSilCanim elien saglik olsun cook guzel ve lezzetli gozukuyor. ayrica blogunu ziyaret etmekten buyuk zevk aliyorum. radyodan dolayi. zevkle dinliyorum. Tesekkurler. Bazen sadece dinlemek isin bile aciyorum blogunu:))
YanıtlaSilSevgiler canim
YanıtlaSilBu harika görünümün lezzeti daha bir harikadır:)
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...
Canım muhteşem görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilHimmm, bayılırım bu tatlıya ellerine sağlık Gülcancigim.
YanıtlaSilSevgiler.