GÜL TATLISI
Serbetsiz hali gül tatlisininPisirilmedenki hali
- 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yumurta
- yarim paket kabartma tozu
- 2 paket vanilin
- 2 kaşık irmik
- 1 kaşık limon suyu
- Aldığı kadar un
- 1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
- kabuksuz findik
- 3,5su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- ceyrek limon suyu
hazirlanisi yaklasik 35 tane gül tatlisi cikdi bu malzemeden
- Tereyağı derin bir kaseye alınır. Diğer malzemeler ile beraber iyice karıştırılır. Un azar azar eklenir. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur.
- Hamura gıda boyasını katılır ve iyice her yeri aynı rengi alması için tekrar yoğurulur.
- Ben kirmizi ve pembe rekden cay kasiginin ucu ile ilave etdim
- Hamuru merdane ile acin . Hamuru küçük çay bardağı ile bastirtarak kesilir.
- Tüm hamur biten deyince bu islemi tekrar yapin
- 4 tanesi üst üste koyulur resimde görüldügü gibi. En üstünden başlayarak yuvarlanır ve ortasından kesilir.
- Tepsiye dizilir.
- Üzerine bir findik bastirarak birakin Fırında 180 derecede pişirilir.
- Serbetinizi iyice haslayip ilimaya birakin.
- Ben tatlim da serbetde ilikken serbeti tatlinin üzerine düküp tatliyi bir kez ters cevirip sonra servis tabagina siralayin.
- Bu tatliyi komsumun mevlidine götürmek icin yaptim.
Gülcancım kırmızı kırmızı çok şirinler..ellerine sağlık..
YanıtlaSilÇok güzel bir tatlı olmuş görüntü bir harika Allah komşunun mevlüdünü ve sizinde hayrınızı kabul etsin inşaAllah..
YanıtlaSilrenkler çok cici
YanıtlaSilellerinize sağlık
sevgiler
ellerine saglik canim
YanıtlaSilcok hos olmus
:-)
Eline sağlık gül tatlısı harika görünüyor:) sevgiler
YanıtlaSilne kadar şirin,ellerine sağılık.
YanıtlaSilharika görünüyor bayıldım,izin verirseniz bende yapmak istiyorum....sevgiler...
YanıtlaSil