Katmer poğaça
Katmer poğaça bugünün çayın yanına
Malzemeler
4 su bardağı un
bir tane yaş maya
yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tane yumurta beyazi
2 çay kaşığı toz şeker
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Içine sürmek için
3 yemek kaşığı tereyağı
üzerine sürmek için
1 yumurta sarısı
Susam
içine koymak için
200 gram beyaz peynir
hazırlanışı
Derin bir kabın icersinde ılık suyun icersinde mayamızı eritiyoruz
1 yumurta beyazı 1 su bardağı süt bir tanem ayağı tuzumuzu şekerimizi ve 1 çay bardağı sıvı yağımızı da ilave ediyoruz yanımızda içersin akıtıp yoğuruyoruz hamurumuzu önce yoğuruyoruz.
8 eşit parçaya bölüyoruz ve her parçayı tabak büyüklüğünde açıyoruz.
Yağınımızdan aralarına sürüyoruz üst üste koyup hamurumuzu tekrar aciyoruz dikdörtgen şeklinde açıyoruz.
Peynirimizi her tarafına serpiştirip rulo yapıyoruz .
ikişer parmak kalınlığında kestikten sonra ters çevirip tepsimize sıralıyoruz üzerine bir yumurta sarısını sürüp Susam serpiştirin 180 derece fırında pişiriyoruz Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlariniz icin tasekürler