UN HELVASI
malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı toz şeker
- 8 dolu tahta yemek kaşığı un
- ceviz
- Önce şerbetini çin şekeri bir tencereye boşaltın ve üzeri 4 parmak kalınlığında geçecek kadar su ilave edin.
- Şerbetinizi hazilayin..
- Bir teflon tava sıvı yağı dökün ve hafif ısınıncaya kadar bekleyin. Tavaya yavaşca unu ilave ederek sürekli karıştırın.
- Unu pembeleşene kadar kavurun.
- Kaşığa unun hiç yapışmadığı kıvamdır.
- Helvanızın renci acik kafrengi oldugunda yavas yavas serbetiuni ila ve ederken tahta kasiklada karistirin En az 6-7 dakika iyice karistirin sebetini iyice ne ceksin .
- Cevizi ilave edip tekrar karistirin .
- Dondurma kasigi ile alip tepsinize sevis icin siralayin. Afiyet olsun.
Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSiloff yeme yanında yat bu tada bayılırım ıyı geceler
YanıtlaSilOggi google non vuole tradurre!!!
YanıtlaSilil tuo piatto è molto bello!!
complimenti!!
helvayıda severim helvayı güzel yapanıda:)ellerine sağlık.
YanıtlaSilhmmmm bayilirimmm sahane gozukuyor canimm miss miss:)
YanıtlaSilellerine saglikkk
Ellerine sağlık çok güzel bir de pekmez le dene oda güzel oluyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık süper olmuş. Nasıl canım çekti şimdi.
YanıtlaSilNasıl canım çekti gece gece. Sevgiler Gülcancım ellerine sağlık. Of diyet offf...
YanıtlaSilmerhaba adaşım. izleyicilerim arasında kendi ismimi görünce bi ziyaret istedim blogunuzu. helva nefis görünüyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilBAYILIRIM buna....ellerine sağlık Hayırlı Kandiller. Kandil Simidini almak için bloguma bir ara uğrayıver. Sevgiler,
YanıtlaSilSüper görünüyor, ellerine sağlık. Kandilin mübarek olsun.
YanıtlaSilKANDİLİN MÜBAREK OLSUN..
YanıtlaSilKandiliniz mubarek olsun.
YanıtlaSilun helvasını o kadar çok severim ki sabah aç karna bile yerim ellerine sağlık.Geçende bende yapıp koymuştum bloguma
YanıtlaSil