malzeme
- 30-35 adet biber kurusu
- 4 su bardagı pirinç
- 2 iri soğan
- 1 çay bardagı sıvı yag
- 1 yemek kaşık kuru nane
- 1 demet maydonoz
- 1 çay kaşık karabiber
- 2 tatlı kaşık tuz
- yemek kasik aci biber salcasi
- 1 tatli kasik nar eksisi
- 3 yemek kaşık domates salçası
- 1 limonun suyu
Yapılışı:
- Kuru biberleri kaynar suya batırıp kısık ateşte haşlayıp süzdürün .
- Pirinçleri yıkayıp, içine soganları da dograyın, diger tüm malzemeleri ekleyip iyicene karıştırın.
- Biberlerin icini harcla doldurun üst kisimlarini parmaginizla kapatin ben 1 bucuk yemek kasik ic harc koydum.
- Tencereye dizin agızlarını çok doldurmayın .
- Dolmalarin üzerine koydugunuz suya yarim limon 2 yemek kasik sivi yag ,1 tatli kasik tuz ot ekleyip dolmalarin kapatacak kadar sudan ekleyip suyu çekene kadar dolmaları pişirin
Afiyet Olsun
yogutlusunada hayır demem ama biraz limon suyuyla dahada güzel olursanki şöyle acılı acılı:)emegine sağlık.mutluhafta sonları.sevgiler.
YanıtlaSilhmm gülcan abla her zaman ki gibi nefis görünüyor dolmalar...
YanıtlaSilyanina bol yogurt :))
ellerine saglik canim...
öptüm kocaman
Güllücanım daha ben yapmadım kuruluk dolmsı.maaşallah sana .sakın deme gurbetteyiz falan.ellerine sağlık.kokusu bile yeter kuru biberin.
YanıtlaSilmmm canım ellerine sağlık, kayınvalidem çok yapar kuru dolmayı
YanıtlaSiliyi pazarlar arkadaşım sevgiler
harika bir lezzet kırmızı biber dolması.bizim evde de sevilerek yenir.ellerinize sağlık..
YanıtlaSilNar ekşisi çok güzel yakışıyor kuru dolmalara, ellerine saglık. sevgiler.
YanıtlaSilhımmmm nefis görünüyor canım ellerine sağlık.Bende çok severim ayyy valla canım çekti şimdi:))))Sevgiler arkadasıma.
YanıtlaSilhmm çok severim nefis duruyor
YanıtlaSilHarika en sevdiğim dolma çeşididir kuruluk dolması bol limonlu harika görünüyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSilarkadaşım asla hayır demem elerine sağlık:))
YanıtlaSil