22 Ocak 2010

Pişi

pisi  tarifi

 
Hamur için
malzeme
  • 3 su bardak un
  • 1/2 paket maya
  • 1 su bardak süt
  • 1 tatlı kaşık tuz
Kızartmak için
  • aycicek yag
Hazırlanışı
  • Hamuru yugurun iyicene 35 dakika dar dinlensin yumusak bir hamur.
  • Kücük bezeler koparip uvcunuzda yuvarlak seklini verip kizgin yagin icine birakin
  • Hemen sagli sollu cevirip kizarinca cikarip pecetenin üzerine alin.
  • Yag cekmiyor.

8 yorum:

  1. off çok severimmm ellerine saglık canım

    YanıtlaSil
  2. gülcanım bizim buradada böyle bişey yapıyoruz.adına ziniftar deriz.üzerine şeker serper yeriz.ona benziyor.ellerine sağlık canım.hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  3. Bayılırım hamur kızartmasına.. Bekarken sokağımızın köşesinde fırın vardı. Pazar sabahlarının değişmez kahvaltılığıydı.Ama şimdi oturduğum yerde fırın çok uzakta. Uzun zaman oldu yemeyeli. Anlaşıldı, tamam bu pazar bu tarif uygulanacak ve bu hasrete bir son verilecek.Ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  4. Canım merhaba..Ellerine sağlık..Mis gibi koktu..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. pişi arasına tahinli helva koyup afiyetle yiyecen, canım ellerine saglık. sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Gülcancim ellerine saglik.Harika olmuslar.
    Oglum cok sever benimde.Bizde gödek derler pisiye.
    Sevgilerle canim.

    YanıtlaSil
  7. yaninada bol peynir zeytin birde cay varsa tamamdir ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  8. off off ne güzel kızarmış yanında peynir ve gül reçeli harika gidiyor bizde lokma diyoruz şifalar olsun
    canım ben seni mimlemek istiyorum kabul edersen sayfamda sorular selamlar sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler