- 500 gram yaprak
- 2 adet büyük sogan
- 2 su bardak pirinç
- 2 su bardak kaynamış su
- 5 yemek kaşık dolmalık fıstık
- 4 yemek kaşık kuş üzümü
- 1 tatlı kaşık tarçın
- 2 tatlı kaşık yenibahar
- 2 tatlı kaşık nane
- tuz
- 2 dis sarimsak
- 2 yemek kaşık zeytinyagi
- 1 limonun suyu
Hazırlanışı
- Soganlar küp küp incecik dogranır.
- Tencerede su ve zeytinyagı ile kapak kapalı vaziyette pişirilir.
- Suyunu çektiginde fıstıgida icine ilave edilir.
- Fıstıklar pembeleşince pirinçler ilave edilip 5-6 dakika kavrulur.
- Sıcak su ilave edildikten sonra kuş üzümü ve baharatlar eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
- İç hazırlandıktan sonra yapraklar 10 dakika sıcak suda haşlanır.
- Tencerenin dibine yirtik yaprak ile kaplanır.
- Yaprakların geniş tarafına bir miktar iç konularak kenarlar üzerine gelecek şekilde kalanır ve yaprak sarılır.
- Sarmalar düzgüce tencereye dizilir.
- Sarmaların üzerini geçmeyecek kadar su ve limon suyu konulur.
- Biraz da zeytinyag gezdirilir.
- Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dagılmasinlar diye kapatılır.
agir ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. - Lahanayida haslayip ayni sekilde sara bilirsiniz
zeytinyağlı sarma mmmm çok güzeller ellerine sağlık
YanıtlaSilmmmmmmmm ellerine sağlık canm enfes görünüyor...
YanıtlaSilGülcan ne zamandır gelemedim kusura bakma canımsın,adres değişiklikleri uğraştırdı biraz.Yine çok güzel şeyler yapmışsın.sarma nefis görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK.NEFİS GÖRÜNÜYOR.
YanıtlaSilahh ahh Gülcancığım..
YanıtlaSilne demeliyim ne desem ???
yok ben biraz daha seyredicem,
konuşmicam :)
misefirlerimizin en özel lezzeti uğtaşı uzun ama yemesi anlık ...elinize sağlık çok güzel
YanıtlaSilNefis gozukuyolar canim ellerine saglik!! Ben beyaz lahanayi daha cok severim : )
YanıtlaSilgülcanım maşllah tutabilene aşkolsun.hergün birbirinden özel tarifler.sarmalar süper bayılırım.ellerine sağlık canım
YanıtlaSilof of ellerine saglik ,harika olmuslar
YanıtlaSilgülcancım ellerine sağlık canımm taze yaprak çıksa da sarsak..
YanıtlaSilMuhteşem bir görüntü canım ellerine sağlık:))çok severim sarmayı iki tane aldım:))en kocamanından sevgilerimi bıraktım tatlım:))
YanıtlaSilçok çok çok ama çoooook seviyorum sarmayı.bol kuş üzümü accık tarçınlı biraz yenibaharlı ımmm tatlımsı nefis
YanıtlaSileline sağlık
YanıtlaSilSarma hic bi zaman vazgecilmez bir sey...
YanıtlaSilBiz bide sarmayi pulbiber ile yagliyipda yeriz, oda cok nefis oluyor...
Sevgiler...