30 Mart 2010

zeytin yağlı yaprak sarma

ZEYTIN YAGLI YAPRAK SARMA


malzeme
  • 500 gram yaprak
  • 2 adet büyük sogan
  • 2 su bardak pirinç
  • 2 su bardak kaynamış su
  • 5 yemek kaşık dolmalık fıstık
  • 4 yemek kaşık kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşık tarçın
  • 2 tatlı kaşık yenibahar
  • 2 tatlı kaşık nane
  • tuz
  • 2 dis sarimsak
  • 2 yemek kaşık zeytinyagi
  • 1 limonun suyu

Hazırlanışı

  • Soganlar küp küp incecik dogranır.
  • Tencerede su ve zeytinyagı ile kapak kapalı vaziyette pişirilir.
  • Suyunu çektiginde fıstıgida icine ilave edilir.
  • Fıstıklar pembeleşince pirinçler ilave edilip 5-6 dakika kavrulur.
  • Sıcak su ilave edildikten sonra kuş üzümü ve baharatlar eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
  • İç hazırlandıktan sonra yapraklar 10 dakika sıcak suda haşlanır.
  • Tencerenin dibine yirtik yaprak ile kaplanır.
  • Yaprakların geniş tarafına bir miktar iç konularak kenarlar üzerine gelecek şekilde kalanır ve yaprak sarılır.
  • Sarmalar düzgüce tencereye dizilir.
  • Sarmaların üzerini geçmeyecek kadar su ve limon suyu konulur.
  • Biraz da zeytinyag gezdirilir.
  • Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dagılmasinlar diye kapatılır.
    agir ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Lahanayida haslayip ayni sekilde sara bilirsiniz

14 yorum:

  1. zeytinyağlı sarma mmmm çok güzeller ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. mmmmmmmm ellerine sağlık canm enfes görünüyor...

    YanıtlaSil
  3. Gülcan ne zamandır gelemedim kusura bakma canımsın,adres değişiklikleri uğraştırdı biraz.Yine çok güzel şeyler yapmışsın.sarma nefis görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. ahh ahh Gülcancığım..
    ne demeliyim ne desem ???
    yok ben biraz daha seyredicem,
    konuşmicam :)

    YanıtlaSil
  5. misefirlerimizin en özel lezzeti uğtaşı uzun ama yemesi anlık ...elinize sağlık çok güzel

    YanıtlaSil
  6. Nefis gozukuyolar canim ellerine saglik!! Ben beyaz lahanayi daha cok severim : )

    YanıtlaSil
  7. gülcanım maşllah tutabilene aşkolsun.hergün birbirinden özel tarifler.sarmalar süper bayılırım.ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. of of ellerine saglik ,harika olmuslar

    YanıtlaSil
  9. gülcancım ellerine sağlık canımm taze yaprak çıksa da sarsak..

    YanıtlaSil
  10. Muhteşem bir görüntü canım ellerine sağlık:))çok severim sarmayı iki tane aldım:))en kocamanından sevgilerimi bıraktım tatlım:))

    YanıtlaSil
  11. çok çok çok ama çoooook seviyorum sarmayı.bol kuş üzümü accık tarçınlı biraz yenibaharlı ımmm tatlımsı nefis

    YanıtlaSil
  12. Sarma hic bi zaman vazgecilmez bir sey...
    Biz bide sarmayi pulbiber ile yagliyipda yeriz, oda cok nefis oluyor...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler