- 500 gr kıyma
- 2,5 Su bardak pirinç
- 3 Yemek kaşıgı sıvıyag
- 1 Yemek kaşık salça
- 3 dis sarimsak
- 4 yemek kasik nar eksisi
- 1 yemek kasik biber salcasi
- 2 Tane sogan
- Maydanoz
- tuz
- karabiber
HAZIRLANIŞI
- Yaprakları güzelce yıkayıp haşlıyoruz
- Pirinçleri ,de yıkayıp süzüyoruz
- İçine sıvıyag ,ince dogranmış soganı,maydanozu,tuzunu,karabiberini,salçayı ve kıymayı koyup iyicene karıştırıyoruz.
- Yapraklarımızıtuzu gitsin diye kaynar suda biraz bekletip sudan gecirin.
- Her yaoraga 2 tatli kasigi harcinizdan koyup sariyoruz
- Tencereye siralayin düzgünce yerleştiriyoruz.
- Yaprakların üzerine bir porselen tabak kapatıyoruz.Üzerini1-2 parmak geçecek kadar su koyup orta ateşte pişiriyoruz.
- Ben yaninda sarimsakli yogurtla servis yaptim
NOHUTLU PIRINC PILAVI
malzeme- 2 su bardak pirinc
- 3 su bardak et suyu
- 1 su bardak haslanmis nohut
- 1 tatli kasik tuz
- 3 yemek kasik tereyag
hazirlanimi
- pirinci yikayip suyunu süzdürün.
- Tencereye tereyagi koyup pirinci ekleyin 2-3 dakika kavurun.
- Üzerine suyunu ve ünceden hasladiginiz nohutu ve tuzunuda ekleyip ocagin altini kisin.
- Kisik ateste pisirin ocagin altini kapatin.
- Ben haslanmis et ile servis ettim.
- Etin suyunu pilavimda kullandim.
ispanak yemegi
malzeme
- 1 Kilo ıspanak
- 3 tane sogan
- 1 Yemek kasık domates salçası
- 1 yemek kasik biber sakcasi
- yarim limonun suyu
- 3 yemek kasik Sıvıyag
- 2 Diş sarımısak
- yarim su bardak su
- Tatlı toz kırmızı biber, pul biber, karabiber, tuz
Hazırlanışı
- Ispanaklari ayiklayip iyice bol suda yikayin ve ince ince dograyın.
- Soganlarınızı yemeklik dograyın.
- Tencereninizi icine yagi kogup soganı kavurun.
- Soganlar pembeleşinceye kadar kavurun.
- Salçayı ilave ederek kavurun.
- Yıkanmış ve dogranmış ıspanaklarida tencereye katin.
- Suyunu ve baharatlarini ve limon suyunu katip pisirin.
- Ben yanina nohutlu pilav ve et kizartmasi ile servis ettim .
PATETES PÜRESI
- 1 kilo patetes kadarkullandim.
- 4 su bardak süt
- 1 cay kasik tuz
- 150 gram rereyag
Yapılışı
- Patatesleri yıkanıp haşlayin.
- iyice haslanmis pateteslerin suyunu süzdürün.
- Sıcakken soyulup blendirdan püre haline getirin ( yada ezin iyicene).
- Tereyag , süt ve tuz konup ateşte yag eriyinceye kadar karıştırılır.
- Ben yanina zeytin yagli fasülye ile servis yaptim.
ET SOTE
- 1 kilo hindi eti
- 2 tane sogan
- 1 tane biber
- 3 yemek kasik salca
- 2 dis sarimsak
- ay cicek yagi
- 1 tatli kaik kimyon,tuz karabiber
- yarim su bardak su
hazirlanisi
- Etinizi küp küp dograyin.
- Tencereye yag katip etinizi ve soganlari dograyip pembelesinceye kadar kavurun.
- Salcayi katip devam kavurun.
- Biberini ve sarimsagi dograyin icine katin.
- Baharatlarinizida ilave edin.
- Yarim su bardak su katip tencerenin kapagini kapatip orta ateste pisirin.
senin menu bayagi kalabalik bugun ellerine saglik
YanıtlaSilHepsi birbirinden harika ellerine sağlık Gülcancığım bu saatte fena canım çekti.İzmirden sevgiler.
YanıtlaSilof of gülcan abla her zamanki ibi döktürmüsün, massallah massallah tüh tüh....
YanıtlaSilEllerine saglik...
Hepsi harika gorunuyor...ellerine saglik...sevgiler..
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilHepsi de çok iştah açıcı. Becerikli ve çalışkan arkadaşım ellerine sağlık.
Sevgiyle kal.
Awesome & tempting prep that is.. I love those dumplings kinda prep... Decorated with the lemon wedge... Very tempting it is.... Hugs)))
YanıtlaSilAsh....
(http://asha-oceanichope.blogspot.com/)
Canim benim, bu nasil bir menü böyle, bayildim valla.. Hepsi cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik.... Sevgilerimle öpüyorum...
YanıtlaSilamaan gülcancım bu ne nefis bir menüü ne kadar dolu ellerine sağlık..
YanıtlaSilGülcancim bu menü ne böyle bayagi kalabalik.Ellerine saglik hepside birbirinden güzel olmus:))
YanıtlaSilSevgilerle.
yok yok maşallah mönüde hepsi birbirinden leziz görünüyor ellerine sağlık canım...sevgiler
YanıtlaSilAKrnım acıktı gülcanım sen naptın öyle ya....
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
2010 Blog Ödülleri Yarışmasına katıldım.
YanıtlaSil1.Aşama : http://2010.blogodulleri.com adresine giriyoruz
2.Aşama : Sayfanın sol tarafında bulunan KAYIT yazan butonu tıklıyoruz.Kayıt aşamalarını 4 adımda tamamlıyoruz,2.adımda vereceğiniz cep telefonu önemli,çünkü cep telefonunuza aktivasyon kodu gelecek ve 3. adımda o aktivasyon kodunu sizden isteyecek.Evet kayıt işlemi bitti.
3.Aşama : Sayfanın üst tarafında bulunan KATEGORİLER butonuna tıklayın,sayfanın altında ÜLKER Pötibör Bisküvi Yemek Blogları kategorisini tıklayın,ve blogum Mutfaktaki Nefis Kokular -http://nursen yemek.blogspot.com sayfanın altında bulunan sayfalara tıklayarak lütfen benim blogumun adını bulun :) ve yanda bulunan oy ver butonuna tıklayın.Evet çok teşekkürler bana oy verdiniz.
Şimdiden çok teşekkür ediyorum efenim.Oy veren parmakların dert görmesin arkadaşım.
HEPSİ BİRBİRİNDEN GÜZEL HANGİSİNİ ALAYIM...
YanıtlaSilcanım sayfana bir geldim hangisinin tadına bakayım dolmayamı köfteyemi tatlıyamı şaşırdım hepsinide çok severim böşver yedim gitti daayanamadım ellerine sağlık..90 60 90 olan ölcülerim biraz değişti ama bu yemeklere değer he he ...sevgiler...
YanıtlaSilMerhaba Gülcan,
YanıtlaSilHarikalar yapmışsın.Tamda öğle vakti midem ezildi.Offf görüntüler müthiş.Ellerine sağlık.
Sevgiler*