28 Mart 2010

Hummus

hummus

malzeme
  • 200 gram haslanmis nohut
  • 16 yemek kasigi zeytin yagi
  • 8 yemek kasik limon suyu
  • 8 yemek kasik susam tahinni
  • 5 dis sarimsak
  • tuz
  • 1 cay kasik kirmizi pul biber
  • 1 cay kasikkimyon

hazirlanisi

  • Nohutu kaynar suya islatin
  • 3 kati su katip haslayin.
  • Hasladiginiz nohutun suyunu süzdürün
  • Mutfak robotundan iyice gecirin püre haline gelsin.
  • Diyer malzemelerle de birkezdaha robottan gecirin.
  • Kivami ni ayarlarken bir az su ila ve edin.
  • Ben bu tarifin 3 katini yaptim
  • Tarifi almanlarin hummus tarifinden denedim.

23 yorum:

  1. biz bad homburgdayiz bizimki de 10 15 dakika arabayla.ay ne guzel ama bir gun kararlastirip frankfurtta bir yerde gorusebiliriz

    YanıtlaSil
  2. gülcancım yine döktürmüşsün ellerine sağlık canım bende denemek istiyorum humusu ama tadı nı beğenmem diye korkuyorum ama deneyeceğim. tekrar ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Harika olmuş canım, sunumuna da bayıldım, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. ayyyyh gülcan abla döktürmişsün nihayet seni bloga eklettim.artık tarif kaçırmak yok

    YanıtlaSil
  5. Selam Gülcancım.İstanbul dan bugün döndüm.Biraz yorgunluk var sanırım.Açtım bilgisayarı baktım humus yapmışsın.Ellerine sağlık canım benim.İnsan sevdiği birini görünce çok mutlu oluyor...Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. humusu bir kere yedim..vede çok hoşuma gitii.
    hiç denemedim..
    ellerine sağlık..çok güzel görünüyo..
    sanırım bende bundan sonra denerim:)
    sevgiler....

    YanıtlaSil
  7. Canım ellerine sağlık humusu çok seve
    rim.Çok leziz ve şık olmuş öpüyorum..

    YanıtlaSil
  8. Canim arkadasim, ellerine saglik, hem humusun, hem de mantarli dolman harika görünüyor, Sevgilerimle, güzel bir hafta diliyorum...

    YanıtlaSil
  9. Gülcan ellerine sağlık canım sayenizde bilmediğimiz yemekleride öğreniyoruz.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  10. Gülcanım ellerine sağlık humus bizim evde çok sık yapılır az bir farkla yapıyorum merak edersen blogda var ben humus ve ekmekle bir öğün geçirebilirim senin sunumunda şık olmuş sevgileeer

    YanıtlaSil
  11. selam cok severim humusu ellerine saglik yaninda felafel olursa dahada güzel oluyor.tavsiye ederim,sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. muhteşem görünüyor canım ellerine sağlık...kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. harika görünüyor bende çok seveirm humusu ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. humus harika görünüyor, sunumunda cok güzel
    ellerine saglik canim
    sevgilerimle sevim

    YanıtlaSil
  15. çok güzel görünüyor gülcancım ellerine sağlık öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  16. bir hataylı olarak hiç nohutla humus yapmadım itiraf ediyorum...ellerine sağlık buda değişik bir sunum olmuş güzel görünüyor..afiyet şeker bal olsun:))

    YanıtlaSil
  17. Gülcancim humusa bayilan biri olarak ellerine saglik diyorum,kendimde güzel yaparim,afiyetle hepsini yerim,kimseye birakmam,aslinda Hataylilar cok sarimsak kullanmiyorlar ,ama bende sarimsakli bayilirim,herkese tavsiye ediyorum,tadini alan herkes begenecektir...

    Bu arada bana biraktigin yorumuna kisa bir cevap yazdim,insallah bana kizmazssin? Ben simdi ayarlara bir kez daha baktim,herseferinde karsima cikan bir detayi simdilik halletmis gibi görünüyorum,bir onay e mail'i gelmesi gerekiyor kizimin adresine,ama acamadim,neyse,daha emin degilim,sen yinede bana bir cevap yazabilirsen cok memnun olrrm,bugüne kadar kimse bir sey yazmadi...Zor ve karisik,Almanca olarak...

    Sevgilerimi yolluyorum sana,seni tebrik ediyorum ayrica ,böyle bir sayfa hazirladigin icin...

    YanıtlaSil
  18. iskenderun - hatayda yediğimiz humusları hiç unutamam.
    ellerine sağlık gülcan,
    çok özledim bende ...
    iyi haftalar. sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. canım ellerine sağlık anadolu kokan bir tarif..

    YanıtlaSil
  20. Canım,
    ellerine sağlık. Ne güzel süslemişsin.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  21. Sevgili arkadaşım ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
    Bloğumda ödülün var:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. HARİKA OLMUŞ ÇOK SEVERİM HUMUSU.SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  23. Gülcanım en sevdiğim meze çeşididir elerine sağlık canım...

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler