malzeme
- 1 kg süt
- yarim su bardak iri cekilmis badem
- 1,5 büyük çay bardak pirinç
- 1,5 su bardak şeker
- 1 paket vanilya
- 2 tatlı kaşık nişasta ( tepeleme)
- 1 ,5 su bardak su
hazirlanimi
- İlkönce pirinçlerimizi yıkadıktan sonra suda güzelce haşlayin.
- Pirinçler iyice pişin suyunu dökmeden sütünü ekleyin.
- Sütüylede kaynattıktan sonra şekerini ilave ediyoruz.
- Kıvamına nişasta yi 5 yemek kasik suda karistirip katiyoruz.
- En son bademini ve vanilyasını ekleyip altını kapatıyoruz.
- Kaselere boşaltıp üzerinine karamik receli 1 er tatli kasigi tarcinda ekleye bilrsiniz .
http://istanbulsevdam.blogspot.com/ İSTANBUL ANADOLU YAKASI
arkadasima gönderiyorum.
ellerine sağlık canım mis gibi olmuştur
YanıtlaSilCanimmm, nasil güzel bir sütlac bu böyle... Emeklerine, ellerine saglik.... Sevgilerimle öpüyor, güzel bir hafta sonu diliyorum...
YanıtlaSilellerine saglik bademli degisik olmustur
YanıtlaSilEllerine saglik canim,cok lezzetli olmus
YanıtlaSilellerine sağlık harika görünüyor.
YanıtlaSilHimmmm, keskül ile sütlacin biraraya gelisi, cok da leziz görünüyor, ellerinize saglik, sevgiler
YanıtlaSilzehra
sütlacı çok severim ama eşim yemediğinden pek yapamıyorum.ellerine sağlık.reçelle sunmak çok güzel fikir.sevgiler
YanıtlaSilselam gercekden cok lezzetli görünüyor.hic bademli yapmamisdim,ellerine saglik.sevgiler.
YanıtlaSilbademli mmmmm nefis olmuştur şifa olsun
YanıtlaSilvallahi ellerine sağlık arkadaşım. dün akşam eve gider gitmez tarife uyguun yaptımm.çok güzel olmuştu eşim bile senin sütlaçların bu kadar güzel olmuyordu annen mi yaptı yoksa dedi:)))
YanıtlaSil