29 Nisan 2010

eksili pirasa

pirasa pirincli
malzeme
  • 1 kilo pırasa
  • 2 orta boy havuç
  • 2 tatli kasik vegata sebzeli baharat
  • 1.5 çay bardak pirinç
  • 1 yemek kaşık salça
  • 1 çay kaşik kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşik tuz
  • 3-4 çorba kaşik bitkisel yag
  • 1.5 su bardak sıcak su

Yapılışı:

  • Pırasaları 5-6 mm kalınlıgında dograyın ve suda bekletin.
  • Havuçların kabuklarini tiraslayin.havuclari 2 ye bülüp incecik dograyin pirasanin suyunu süzdürün .
  • Pirincin nisastasi gidene deyince yikayin.
  • Tencereye yag ilave edin.
  • Havuçları yagda orta ateşte kavurun.
  • Pirasayida icine ilave edin.
  • Hemen arkasından salça ve kırmızı toz biberinide ilave edin.
  • Bu şekilde kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
  • Pirinci ve baharatida ilave edip ocagin altini kisin 1 tane taze limonun suyunu ilave edip karistirin servise hazir

9 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Şifa dolu bir yemek.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. Canım güzel olmuş,ben daha büyük doğrayarak yaparım.Ellerine sağlık,sevgilerrrr...

    YanıtlaSil
  3. Selamlar arkadaşım çok severim bende ve en az hafta bir kez pişer.Ellerine sağlık,afiyet şeker olsun.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Elelrien saglik cnaim harika olmus.
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  5. artık bitiyor pırasa mevsimi ama çok lezzetli bir yemek eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. Hergün yesem bıkmmam elelrine ağlık canım...

    YanıtlaSil
  7. Bayilirim.... Ellerine saglik canim benim... Yiyenlere de sifa olsun.... Sevgilerimle hayirli aksamlar diliyorum...

    YanıtlaSil
  8. pırasa kalkmadan aslında denemek lazım ellerine sağlık selamlar cuman mübarek olsun

    YanıtlaSil
  9. Sifali yemek olmus,ellerine saglik canim

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler