malzeme
- 1 kilo pırasa
- 2 orta boy havuç
- 2 tatli kasik vegata sebzeli baharat
- 1.5 çay bardak pirinç
- 1 yemek kaşık salça
- 1 çay kaşik kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşik tuz
- 3-4 çorba kaşik bitkisel yag
- 1.5 su bardak sıcak su
Yapılışı:
- Pırasaları 5-6 mm kalınlıgında dograyın ve suda bekletin.
- Havuçların kabuklarini tiraslayin.havuclari 2 ye bülüp incecik dograyin pirasanin suyunu süzdürün .
- Pirincin nisastasi gidene deyince yikayin.
- Tencereye yag ilave edin.
- Havuçları yagda orta ateşte kavurun.
- Pirasayida icine ilave edin.
- Hemen arkasından salça ve kırmızı toz biberinide ilave edin.
- Bu şekilde kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
- Pirinci ve baharatida ilave edip ocagin altini kisin 1 tane taze limonun suyunu ilave edip karistirin servise hazir
Ellerinize sağlık. Şifa dolu bir yemek.
YanıtlaSilSaygılarımla.
Canım güzel olmuş,ben daha büyük doğrayarak yaparım.Ellerine sağlık,sevgilerrrr...
YanıtlaSilSelamlar arkadaşım çok severim bende ve en az hafta bir kez pişer.Ellerine sağlık,afiyet şeker olsun.
YanıtlaSilSevgiler
Elelrien saglik cnaim harika olmus.
YanıtlaSilSevgiler
Sefa
artık bitiyor pırasa mevsimi ama çok lezzetli bir yemek eline sağlık
YanıtlaSilHergün yesem bıkmmam elelrine ağlık canım...
YanıtlaSilBayilirim.... Ellerine saglik canim benim... Yiyenlere de sifa olsun.... Sevgilerimle hayirli aksamlar diliyorum...
YanıtlaSilpırasa kalkmadan aslında denemek lazım ellerine sağlık selamlar cuman mübarek olsun
YanıtlaSilSifali yemek olmus,ellerine saglik canim
YanıtlaSil