21 Nisan 2010

Firinda patlicanli köfte

PATLICANLI KÖFTE


Köftesi icin

  • 500 gr kıyma
  • 1 tane sogan
  • maydonoz
  • 1 dis sarimsak
  • 1 yemek kasik domates salcasi
  • tuz
  • karabiber

hazirlanisi

  • Köfte nizi iyice yugurup 15 dakika buzdolabinda üzeri kapali dinlenmeye birakin.
  • Harcinizda küçük köfteler yapın.
  • Tepsinize 1 patlıcan 1 köfte şeklinde dizin .
  • Üstünede kücük dilimlenmis tereyag parçaları serpin
  • 160 derece yavas yavas pisirin.
  • Bu nefis köfteleri bizim icin Fatma Yeniceli ablam unnaya gezmeye gittik hafta sonu hazirladi .

19 yorum:

  1. oo masallah ne de guzel olmus ellerine saglik arkadasim.
    evde de bir suru patlican var bende boyle degerlendireyim en iyisi.hem degisiklik olur.
    bir de birsey soracagim patlicanlari cig olarak dizmeden,hafifce yagda kizartip oyle koysak nasil olur?

    YanıtlaSil
  2. patlıcana alerjim olmasa denerdim mutlaka harika olmuş

    YanıtlaSil
  3. patlıcana bayılıyorum. Ah şimdi burda olsada yesek dedirten bir yemek...
    Ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  4. gülcanım nefis görünüyor.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Amaninnn... yoksa aksam yemegine bu tepsi mi var sofrada.... Ay ben daha birsey hazirlamadim... Gel de simdi bu güzelligi görpnce ne hazirlayacagini bil... Üfff evde patlican da yok ki... Olsa da senin gibi yapabilecegimi sanmiyorum.... Eger birgün birarada olma sansimiz olursa, ben de bu yemekten istiyorum.... Sevgilerimle, afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar hoş olmuş,çekim ve estetik harika,ellerinize sağlık,bende en yakın zamanda yapacağım,işallah sizinki kadar güzel olur.Sevgilerrr.Öptüm....

    YanıtlaSil
  7. doğunun patlıcanlı kebabı galiba.patlıcan ve et birbirlerine çok yakışıyorlar..çok güzel görünüyor:))afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  8. ilk kez gördüm bu yemeği eline sağlık

    YanıtlaSil
  9. hairka görünüyor, kesinlikle deniycem bu tarifi, teşekkürler :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Waaw fotoğraf çok güzel duruyor. Patlıcan delisiyim. Kesinlikle deneyeceğim! Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Canim benim patlican zaten cok cabuk pisiyor o yüzden gerek yok .Bende hic önceden kizarttip denemedim.

    YanıtlaSil
  12. Allah diyorum resmen bittim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. Harika bir goruntu vallahi, ellerine saglik!

    YanıtlaSil
  14. woooow ce bine arata!!!!Felicitari!!!!

    YanıtlaSil
  15. Merhaba. Görüntü süper. Patlıcanın kızartılmaması ayrı güzel, kızartma yapmak bana bazen zor geliyor. Ellerinize sağlık, afiyet olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Patlıcan ve köfte ne kadar yakışıyor birbirine değil mi hele siz daha da yakıştırmışsınız
    Ziyaretiniz ve güzel mesajınız için teşekkür ederim..Takipteyim...

    YanıtlaSil
  17. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  18. Hiiim hafta sonu bende de vardi patlican kebabi, harika olmus ellerine saglik, Gülcancigim, selamlar...

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler