Köftesi icin
- 500 gr kıyma
- 1 tane sogan
- maydonoz
- 1 dis sarimsak
- 1 yemek kasik domates salcasi
- tuz
- karabiber
hazirlanisi
- Köfte nizi iyice yugurup 15 dakika buzdolabinda üzeri kapali dinlenmeye birakin.
- Harcinizda küçük köfteler yapın.
- Tepsinize 1 patlıcan 1 köfte şeklinde dizin .
- Üstünede kücük dilimlenmis tereyag parçaları serpin
- 160 derece yavas yavas pisirin.
- Bu nefis köfteleri bizim icin Fatma Yeniceli ablam unnaya gezmeye gittik hafta sonu hazirladi .
oo masallah ne de guzel olmus ellerine saglik arkadasim.
YanıtlaSilevde de bir suru patlican var bende boyle degerlendireyim en iyisi.hem degisiklik olur.
bir de birsey soracagim patlicanlari cig olarak dizmeden,hafifce yagda kizartip oyle koysak nasil olur?
patlıcana alerjim olmasa denerdim mutlaka harika olmuş
YanıtlaSilbellissimo questo piatto!
YanıtlaSilpatlıcana bayılıyorum. Ah şimdi burda olsada yesek dedirten bir yemek...
YanıtlaSilEllerine sağlık....
gülcanım nefis görünüyor.ellerine sağlık.
YanıtlaSilAmaninnn... yoksa aksam yemegine bu tepsi mi var sofrada.... Ay ben daha birsey hazirlamadim... Gel de simdi bu güzelligi görpnce ne hazirlayacagini bil... Üfff evde patlican da yok ki... Olsa da senin gibi yapabilecegimi sanmiyorum.... Eger birgün birarada olma sansimiz olursa, ben de bu yemekten istiyorum.... Sevgilerimle, afiyetler olsun...
YanıtlaSilNe kadar hoş olmuş,çekim ve estetik harika,ellerinize sağlık,bende en yakın zamanda yapacağım,işallah sizinki kadar güzel olur.Sevgilerrr.Öptüm....
YanıtlaSildoğunun patlıcanlı kebabı galiba.patlıcan ve et birbirlerine çok yakışıyorlar..çok güzel görünüyor:))afiyet olsun...
YanıtlaSililk kez gördüm bu yemeği eline sağlık
YanıtlaSilhairka görünüyor, kesinlikle deniycem bu tarifi, teşekkürler :) sevgiler..
YanıtlaSilWaaw fotoğraf çok güzel duruyor. Patlıcan delisiyim. Kesinlikle deneyeceğim! Ellerine sağlık...
YanıtlaSilCanim benim patlican zaten cok cabuk pisiyor o yüzden gerek yok .Bende hic önceden kizarttip denemedim.
YanıtlaSilAllah diyorum resmen bittim ellerine sağlık
YanıtlaSilHarika bir goruntu vallahi, ellerine saglik!
YanıtlaSilwoooow ce bine arata!!!!Felicitari!!!!
YanıtlaSilMerhaba. Görüntü süper. Patlıcanın kızartılmaması ayrı güzel, kızartma yapmak bana bazen zor geliyor. Ellerinize sağlık, afiyet olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilPatlıcan ve köfte ne kadar yakışıyor birbirine değil mi hele siz daha da yakıştırmışsınız
YanıtlaSilZiyaretiniz ve güzel mesajınız için teşekkür ederim..Takipteyim...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilHiiim hafta sonu bende de vardi patlican kebabi, harika olmus ellerine saglik, Gülcancigim, selamlar...
YanıtlaSil