- 2 bardak ılık süt
- 1 bardak ılık su
- 1 bardak sıvıyag
- 1 yemek kaşık şeker
- 1 tatlı kaşık tuz
- aldigi kadar un
- 3 yumurta beyazi (sarisini üzerine sürün )
- 1 tane yas maya
- böreklik peynir
- Tüm malzemeyi derin bir kabin icine katip iyicene yugurun.
- Elinize yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur .
- Hamuru üzeri kapali 20 -25 dakika kadar mayalandırın.
- Peynir içini hazırlayın.
- Tezgahin ütünü sıvıyag ile yaglayın .
- Hamuru 5 parçaya bölün.
- Hamuru merdane ile acin pitza dilimi gibi kesin.
- Kenarlarina peynir koyup kenarindan tutup ucuna dogru sarin ay sekli verin.
- üzerine yumurta sürün cörek otu kullandim susamda kullana bilirsiniz.
- 175 derecedeönceden isitilmis firinda pisirin.
ellerine sağlık güzel görünüyor
YanıtlaSilGörüntü harika çok güzel olmuş ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com
cok gzel hepsini esit yapmissin eline saglik
YanıtlaSilMerhabalar canim arkadasim... Yine ellerine saglik diyorum... Afiyetler olsun.... Sevgilerimle, güzel ve upuzun bir hafta sonu diliyorum...
YanıtlaSilgülcancım nefis görünüyor.afiyetler olsun
YanıtlaSilGülcan abla, eltim tarifini görmüs suan gece gece pogacalari yapiyor:)))
YanıtlaSilEllerine saglik...
Bu pogacalar nefis olmus Gülcan,eline saglik,afiyet olsun size...
YanıtlaSilAyrica naneli yumurtayida ilk kez duyuyorum ve hic denemedim,nanaeyi cok severim,belki denerim sonra,tesekkürler...
Sevgiler...
ellerinize sağlık,çok güzel bir blogunuz varmış,
YanıtlaSilellerine sağlık canım harika görünüyorlar kruasan görüntüsüde ayrı güzel olmuş sevgiler
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilAyşe Yaman'ın sponsorluğun da yaman etkinlikler çerçevisin de KREM ŞANTİLİ TATLILAR aktivasyonunu bu ay ben üstlendim. Krem şantili tüm tatlıları sayfamda paylaşabilirsiniz. Katılım tarihi 15 Mayıs-15 Haziran arası olacaktır. Sizde davetlimsiniz. Ayrıntılar için http://mutfaktayimm.blogspot.com adresim'den bana ulaşabilirsiniz. Harika tarif ve fotoğrafınızı bekliyorum...
Sevgiler...