3 Haziran 2010

Cilekli rullo kek ((Biskuitboden ))

Rullo cilekli kek malzeme birtane rulo kek icin
  • 6 yemek kasik pudra sekeri
  • 6 yemek kasik un
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 6 tane yumurta
  • 2 yemek kasik toz seker
  • cilek receli arasina
hazirlanisi
  • Yumurtanin beyazini sarisindan ayirin.
  • Beyazini ayri bir kabin icinde 2 kasik toz sekeri katip cirpin beyaz köpük oluncaya kadar
  • Yumurtanin sarisini ve pudra sekerini cirpin.
  • unu ve vanilya sekerinide ilave edip devam karistirin.
  • Tepsiye firin kegidi koyup üzerine hazirladiginiz hamuru döküp
  • 175 derecede 5 dakika pisirin ve firinin ayarini 200 dereceye alip 8 dakika kadar daha pisirin.
  • Tezgahin üzerine temiz mutfak bezin üzerine tepsiden yavasca cikarip koyun.
  • 2 dakika sonra üzerine cilek recelini sürüp rulo yapin.
  • Üzerine pudra sekeri
  • 1 tane rulo pastanin tarifi icin bu malzeme .

13 yorum:

  1. nefis olmuş bu kek, bayıldım.en kısa zamanda denicem.ellerinize sağlık.sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Gülcan bu tarifle beni çocukluğuma döndürdün. En sevdiğim pastaydı, içi bol kremalı ve çilekli))

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlı canım gerçekten nefis gözüküyor. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım nefis görünüyor... sevgileirmle...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık Gülcanım.Oktay ustada gördüm geçenlerde..sevgilerimi bıraktım.

    YanıtlaSil
  6. Nefis olmuş ellerinize sağlık...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Gülcan nefis görünüyor arkadaşım. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. çok hoş görünüyor canım sevgiler

    YanıtlaSil
  9. gamze bursanın net425g kitabında da çekimler genelde koyu zemin üzerinde yapılmıştı, günlüğünüze siyah ayrı bir hava katmış kırmızı güllü mouse ucu da çok şık
    ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Canım harika olmuş bu kekler elleri
    ne sağlık öpüyorum...

    YanıtlaSil
  11. Elinize sağlık.. Vanilya şekeri hangi aşamada konuluyor?

    YanıtlaSil
  12. harika görünyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler