27 Ağustos 2010

GÜLLAC nefis bir tarif

GÜLLAC malzeme
  • 1 paket güllac
  • 2,5 su bardak süt
  • 2 bardakl toz seker
  • 2 tananevanilya sekeri
  • 1,5 bardak ceviz
  • yarim su bardak nar ici

hazirlanisi

  • Süt,seker ve vanilya sekerini karistirarak orta ateste isitin haynamaya baslayinca tencereyi ocagin üzerinden alin.
  • Süt iliyinca güllacin yarisini tek ,tek üzerine ortadan bölüp süt dökerek dik dökdörgen borcama siralayin.
  • ortasina dise dokunur seklindeki cevizi esit sekilde sepileyin.
  • Diyer güllaclarida sirayla üzerine siralayip aralarina süt gezdirin .
  • Kalan sütü en üzerine dökün.
  • Üzeri kapali yaklasik 20 dakikadar buz dolabinda bekletin.
  • Üzerine nar taneleri ile servise hazir.
  • Ben güllacin arkasinda ki tarifi yapmadim.
  • Bu tarif daha hafif oluyor .Afiyetler olsun Ramazan ayinin gülü

11 yorum:

  1. Canımmm hayırlı geceler bayılırım gül
    laca bende yaptım:))Harika görünüyor
    ellerine sağlık bereketli sahurlar öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlık benim için de harika bir tatlı ramazanın vazgeçilmezi.

    YanıtlaSil
  3. ellerinize saglık nefis...
    sevgılerımle..

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  5. Gülcan hanım ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor. Çok leziz ve iştah açıcı. (Tabağı alıp gitsem ayıp olurmu?)
    Hayırlı haftasonları.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  6. Ellerıne sağlık bereketı bol olsun.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canımm:))
    ramazanın br tanesi güllaç:))

    YanıtlaSil
  8. Canım ellerine sağlık gerçekten nefis görünüyor... Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Ramazanın tatlısı diyorum ama keşke her zaman bulunabilse çok nefis ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. GÜLCANIM ELLERİNE SAĞLIK.BEN BECEREMİYORUM BU MÜBAREĞİ.AFİYET OLSUN.SEVGİLER

    YanıtlaSil
  11. güllacı çok sevdim ama kendime güvenipte bir türlü yapamadım ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler