12 Eylül 2010

Karnıyarık Tarifi

Karni yarik Tarifi





malzeme
  • 500 gr kıyma
  • 4 tane domates
  • 2 tane sogan
  • 5 tane biber
  • 3 diş sarımsak
  • sivi yag
  • 1 kaşık biber salcasi
  • 2 yemek kasik domates salcasi
YAPILIŞI
  • Patlıcanlar alacalı soyulup karnı yarılıp tuzlu suda bekletilir.
  • 1 saat sonra suları sıkılarak tuzlu sudan çıkarılıp kurulanıp fırın tepsisine konur közlenirler .
  • Bir yanda kıyma kavrulmaya başlanır azıcık sıvı yagla.Yemeklik doggranmış sogan ve sarımsak eklenir o da beraber kavrulur.
  • Biberlerde eklenir deva kavrulur.
  • Üzerine salçada konur ve kokusu çıkana kadar devam kavrun.
  • Patlicanlarin üzerine kasila hafif bastirip 2 ser yemek kasik kiymali harcdan ilave edin.
  • Üzerine dilimleyip domates ve biber dilimini kürdanla batirip firinda 175 derecede pisirin.
  • Afiyetler olsun. bir iftar menüsü bir porsiyonluk karni yariklar.



4 yorum:

  1. üstteki fotoda neler var öyle oooh mis gibi hepsi ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Que maravilla de receta, me la llevo, un beso.

    YanıtlaSil
  3. Csodálatos összeállítás

    YanıtlaSil
  4. offf... sahane bi tabak olmus, ellerine saglik arkadasim....

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler